• Autoritățile au anunțat un ajutor de urgență de aproximativ 3.675 de dolari pentru familiile victimelor.
  • Episcopul bisericii s-a aflat printre cei uciși în incendiu.
  • Părintele Farid Fahmy, de la o altă biserică din apropiere, spune că incendiul a fost declanșat de un scurtcircuit.

În două biserici din Cairo au avut loc înmormântări pentru 41 de victime ale unui incendiu care a distrus o biserică creștină coptă în timpul slujbei, forțându-i pe credincioși să sară pe fereastră.

Incendiul, care a fost pus pe seama unei defecțiuni electrice, a afectat biserica Abu Sefein, foarte frecventată, din Imbaba, un cartier muncitoresc foarte populat, situat la vest de râul Nil, care face parte din guvernoratul Giza din marele Cairo.

Sute de persoane s-au adunat duminică seara pentru a-și prezenta omagiile în cele două biserici din Giza și în jurul acestora, unde clericii s-au rugat pentru victime. purtătorii de sicrie s-au împins printre mulțimea de oameni îndurerați și plângând, care au ajuns la sicrie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Biserica Coptă egipteană și Ministerul Sănătății au anunțat că 41 de persoane au murit și 14 au fost rănite în incendiu înainte ca serviciile de urgență să îl controleze. Martorii la incendiul de duminică dimineața au descris oameni care s-au grăbit să intre în lăcașul de cult cu mai multe etaje pentru a-i salva pe cei blocați, dar salvatorii au fost în curând copleșiți de căldură și de fumul mortal.

Sufocare, toți au murit, a declarat un martor dezolat, care a dat doar un nume parțial, Abu Bishoy. Toată lumea căra copii afară din clădire, a declarat Ahmed Reda Baioumy, care locuiește lângă biserică. Dar focul devenea din ce în ce mai mare și nu puteai intra decât o singură dată, altfel te asfixiai.

Ministrul sănătății din țară a dat vina pe fum și pe o debandadă în timp ce oamenii încercau să fugă din calea incendiului pentru că au provocat decesele.