• Ministrul propus pentru Afacerile Interne, Marcel Vela, a primit, azi, aviz negativ în comisia de specialitate din Parlament
  • Marcel Vela a fost audiat mai bine de o oră
  • Ministrul propus pentru Afacerile Interne nu este singurul din Guvernul Orban 2 care a primit aviz negativ

Propus pentru portofoliul Afacerilor Interne, Marcel Vela a fost avizat negativ de membrii Comisiei de Apărare. Marcel Vela a fost audiat mai bine de o oră în comisie.

„Ştiu că votul este politic, dar ţineţi cont că împreună putem face proiecte legislative utile pentru România”, a spus Marcel Vela la ieşire din Comisie.

Marcel Vela nu este singurul ministru din Guvernul Orban 2 respins după audieri. Florin Cîţu de la Finanţe şi Costel Alexe de la Mediu au primit, de asemenea, aviz negativ.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Primul ministru care primeşte aviz pozitiv, Nicolae Ciucă trece de Comisia de Apărare

  • Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv în Comisia de apărare
  • Este primul ministru PNL care trece de audieri
  • 12 parlamentari au votat favorabil, PSD s-a abţinut de la vot

Nicolae Ciucă, ministrul apărării a fost şi el audiat astăzi în comisiile de specialitate din Parlament. După nici o oră fostul general a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare. Au fost 12 voturi pentru, 3 împotrivă si 7 abtineri. A votat pentru Ciuca inclusiv seful comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, Ion Mocioalca. Social-democraţii s-au abţinut. Nicolae Ciucă a primit şi în urmă cu trei luni aviz favorabil de la parlamentari.

Florin Cîţu a primit aviz negativ

  • Au fost 18 voturi pentru şi 18 negative
  • Dezbaterile au fost marcate de derapaje
  • Florin Cîţu a primit aviz negativ din partea Comisiei economice şi de buget-finanţe din Parlament, cu 18 voturi pentru şi 18 respingeri.

Audierea ministrului desemnat a fost marcată de un uşor iz de scandal. Cîţu a fost întrerupt de mai multe ori de senatori şi deputaţi, care au izbucnit de în râsete de câteva dăţi. Fostul ministru PSD Eugen Teodorovici a fost iar actorul principal.

Deşi a cerut ca audierea sa să fie civilizată şi să nu existe derapaje ca cele de la audierea din octombrie, când în sală s-au făcut semne şi remărci obscene, social-democraţii şi aliaţii lor l-au şicanat pe Florin Cîţu.

Ministrul desemnat a fost luat la ţintă de către Daniel Zamfir, care l-a acuzat că vrea să scutească prin OUG băncile pentru locuinţe de la plata unor sume pe care sunt obligate să le plătească.

Eugen Teodorovici a vorbit aproape jumătate de oră, dând sfaturi în loc să pună întrebări, cum cere cutuma parlamentară în acest caz.

Deputatul PNL Pavel Popescu l-a ironizat pe Teodorovici spunând că suferă de „dilema liliacului”, în sensul că nu este clar dacă este liberal sau social-democrat.

„Aveţi memorie scurtă”, i-a spus Popescu, la care Teodorovici a replicat că nu are „nimic scurt”.

Costel Alexe a primit azi aviz negativ în Comisiile de mediu din Parlament

  • Alexe a fost propus pentru al doilea mandat în Guvernul Orban
  • 17 parlamentari au votat împotrivă

Parlamentarii nu i-au mai acordat şi de această dată încrederea lui Costel Alexe pentru Ministerul Mediului. Membrii Comisiilor de mediu ale Camerei Deputaţilor şi Senatului l-au avizat negativ pe Costel Alexe, care voia să ajungă ministru în Guvernul Orban pentru a doua oară.

15 parlamentari l-au susţinut pe Alexe. în timp ce 17 au votat împotrivă. A existat şi o abţinere. Aleşii din Comisiile de mediu s-au încurcat puţin la numărătoare.

Guvernul Orban a fost demis cu 261 de voturi. Ce urmează după adoptarea moțiunii de cenzură

Guvernul Ludovic Orban a fost demis Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR a primit 261 de voturi pentru și 139 împotrivă. După 3 ore de dezbatere, Guvernul Orban, învestit cu 240 de voturi a fost dat jos cu 261. Senatorul PNL, Carmen Eleonora Hărău, a votat moțiunea de cenzură. Desemnarea de către preşedinte […]

Read more