• AUR cere MAE să răspundă ferm şi neîntârziat Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, după ce misiunea diplomatică şi-a permis să ceară efectuarea unei anchete „rapide şi detaliate” pe teritoriul României.
  • Liderii AUR afirmă că, „oricât de neispirată, deplasată şi nepotrivită cu momentul actual ar fi manifestarea localnicilor din Berzunţi, tonul imperativ al diplomaţilor ucrainieni este inacceptabil” .
  • Ambasada Ucrainei la Bucureşti a reacţionat, marţi, după ce în Bacău a fost oganizată o glumă cu „mascaţii din Berzunţi, varianta de război” în cadrul căreia au fost folosite simboluri ruseşti.

Alianţa pentru Unirea Românilor cere Ministerului Afacerilor Externe să răspundă „ferm şi neîntârziat” Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

Alianţa pentru Unirea Românilor cere Ministerului Afacerilor Externe să răspundă ferm şi neîntârziat Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, după ce misiunea diplomatică şi-a permis să ceară efectuarea unei anchete «rapide şi detaliate» pe teritoriul României. Solicitarea Ambasadei vine după ce mass-media din ţara noastră a prezentat o paradă tradiţională ocazionată de Sărbătorile de Iarnă desfăşurată în localitatea Berzunţi, judeţul Bacău, în cadrul căreia erau portretizate în antiteză cele două tabere aflate în confruntare pe frontul din Ucraina” , potrivit unui comunicat de presă.

Liderii AUR afirmă că, „oricât de neispirată, deplasată şi nepotrivită cu momentul actual ar fi manifestarea localnicilor din Berzunţi, tonul imperativ al diplomaţilor ucrainieni este inacceptabil, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui stat obişnuit să calce în picioare drepturile şi libertăţile minorităţilor naţionale” .

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

România nu are nimic în comun cu sistemul de justiţie ucrainian şi nu se poate întoarce la tradiţia anchetelor «rapide şi detaliate» care au distrus destine, au despărţit familii şi au deznaţionalizat comunităţi întregi după cel de-Al Doilea Război Mondial” , se menţionează în finalul comunicatului.

Ambasada Ucrainei la Bucureşti a reacţionat, marţi, după ce în Bacău a fost oganizată o glumă cu „mascaţii din Berzunţi, varianta de război” în cadrul căreia au fost folosite simboluri ruseşti. Şi Poliţia Bacău a anunţat o anchetă.

„Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federaţiei ruse, în judeţul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi. Suntem convinşi, că asemenea manifestare contrazice despoziţiei poporului român, care şi-a exprimat sprijinul necondiţionat Ucrainei în războiul declanşat de către Federaţia Rusă împotriva statului ucrainean. Sperăm că aceast eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română” , au scris reprezentanţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, marţi, pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii Ambasadei spun că simbolurile agresiunii ruseşti trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.

„Apelăm la instituţiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă şi detaliată a evenimentului menţionat” , mai spun reprezentanţii Ambasadei.

În imaginile apărute pe Facebook cu mesajul „Mascaţii din Berzunti, Bacău, varianta de război” , se văd mai multe persoane, unele în uniforme se seamănă uniformelor militare, cu măşti negre pe faţă şi purând în mâini obiecte de par să fie arme. În plus, autoturismele de teren pe lângă care merg persoanele respective transportă ceva ce seamănă cu rachetele, iar unele au inscripţionată litera „Z” , care, de la începutul invaziei în Ucraina, a devenit simbol pus pe tancurile armatei ruse.