• Canberra reacționează la reprimarea protestelor de către Teheran și la furnizarea de drone către Moscova.
  • Australia aplică sancțiuni financiare specifice pentru trei iranieni și o întreprindere iraniană pentru furnizarea de drone Rusiei pentru a fi folosite împotriva Ucrainei.
  • Wong a declarat că sancțiunile se aplică lui Seyed Sadegh Hosseini, pe care l-a descris ca fiind un comandant de rang înalt al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran.

Australia a anunțat sâmbătă că intenționează să impună sancțiuni specifice Rusiei și Iranului ca răspuns la ceea ce a numit încălcări flagrante” ale drepturilor omului.

Ministrul de externe, Penny Wong, a declarat că Australia impune sancțiuni de tip Magnitsky împotriva a 13 persoane și două entități, inclusiv împotriva Poliției Morale și a Forței de Rezistență Basij din Iran, precum și împotriva a șase iranieni implicați în reprimarea protestelor declanșate de moartea în septembrie a lui Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani, aflată în detenție.

Într-un articol de opinie pentru Sydney Morning Herald, Wong a declarat că sancțiunile se aplică lui Seyed Sadegh Hosseini, pe care l-a descris ca fiind un comandant de rang înalt al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran. El a fost inclus pe listă pentru presupusul său rol în utilizarea nediscriminatorie a violenței împotriva protestatarilor”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Disprețul flagrant și larg răspândit al regimului iranian față de drepturile omului pentru propriul popor i-a îngrozit pe australieni, iar autorii trebuie să fie trași la răspundere”, a scris doamna Wong în ziar.

Șapte ruși implicați în ceea ce ministrul de externe a declarat că a fost tentativa de asasinare a fostului lider al opoziției Alexei Navalny vor avea, de asemenea, sancțiuni pentru drepturile omului, a declarat dna Wong într-o declarație emisă împreună cu ministrul adjunct al afacerilor externe Tim Watts.

În plus față de sancțiunile privind drepturile omului, Australia aplică sancțiuni financiare specifice pentru trei iranieni și o întreprindere iraniană pentru furnizarea de drone Rusiei pentru a fi folosite împotriva Ucrainei, a declarat dna Wong.