• Vladimir Putin și președintele Emiratelor Arabe Unite au discutat, în cadrul unei conversații telefonice, despre decizia țărilor occidentale de a impune restricții care nu țin de piață asupra prețului petrolului rusesc.
  • Țările G7, UE și Australia au convenit să impună un plafon de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc livrat pe mare începând cu 5 decembrie.
  • Începând cu 5 februarie 2023, vor intra în vigoare limite de preț pentru produsele petroliere, ai căror parametri vor fi stabiliți ulterior.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul său din Emiratele Arabe Unite, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, au discutat, în cadrul unei conversații telefonice, despre decizia țărilor occidentale de a impune restricții care nu țin de piață asupra prețului petrolului rusesc, a anunțat miercuri serviciul de presă al Kremlinului.

Părțile au subliniat eficacitatea activității comune în cadrul OPEC+ pentru a asigura stabilitatea pieței globale a petrolului. Ele au remarcat cu satisfacție că toate statele participante au implementat în mod consecvent deciziile convenite. În acest context, au abordat situația legată de încercările unui număr de țări occidentale, care contravin principiilor comerțului mondial, de a introduce restricții anti-piață asupra costului țițeiului rusesc”, se arată în comunicat.

Țările G7, UE și Australia au convenit să impună un plafon de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc livrat pe mare începând cu 5 decembrie. Începând cu 5 februarie 2023, vor intra în vigoare limite de preț pentru produsele petroliere, ai căror parametri vor fi stabiliți ulterior. Decizia privind embargoul asupra livrărilor de petrol rusesc către țările UE a rămas în vigoare și a intrat, de asemenea, în vigoare la 5 decembrie, dar nu ar trebui să afecteze livrările de combustibil prin conducta Druzhba către Ungaria, Republica Cehă și Slovacia.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA