• Sute de persoane ce nu purtau mască de protecție au protestat sâmbătă pe străzile din Melbourne.
  • Polițiști și civili care erau la protest s-au confruntat violent.
  • Protestatarii au aruncat cu obiecte spre forțele de ordine, astfel că polițiștii au început și ei să răspundă cu spray cu piper.
  • În Sydney, cel mai mare oraș din Australia, guvernul a luat măsuri drastice.

Premierul statului australian Victoria, Daniel Andrews, a anunțat o nouă carantină la nivel de stat, care a dus la protestele în Melbourne. Sâmbătă, statul australian Victoria a raportat 77 de cazuri noi de coronavirus, relatează The Guardian.

Protestatarii din Melbourne au manifestat violent și au aruncat obiecte asupra forțelor de ordine. Ei au aprins și fumigene, în timp ce poliția a răspuns cu gaze lacrimogene.

În imaginile de pe rețelele sociale, manifestanții au fost auziți strigând „libertate”, în timp ce poliția a spus că aceștia sunt egoiști.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Statul Victoria, din sud-estul Australiei, a interzis adunările publice, deoarece încearcă să nu aibă parte de o nouă creștere a cazurilor de coronavirus. Pe măsură ce marșul a început să se extindă, poliția călare s-a adunat pentru a-l bloca.

Șase sesizări de încălcare a noilor măsuri legale au fost emise sâmbătă de poliția din Victoria împotriva persoanelor pe care le bănuiau că se deplasează la proteste. Un număr mare de oameni s-a adunat în grădinile botanice din orașul Brisbane pentru a-și arăta opoziția față de măsurile de carantinare și vaccinare.

Taxiurilor și conducătorilor de Uber li s-a interzis să ia pasageri până la ora 15:00. Sâmbătă, la Sydney, poliția a trimis peste 1.500 de ofițeri. Oprirea trenurilor în centrul orașului a fost interzisă, totul pentru a stopa deplasarea portestatarilor la evenimente.