Australia: Violențe între poliție și civili în timpul protestelor față de carantina impusă de autorități

Anti-lockdown protestors are seen during a protest in the Melbourne CBD, Melbourne, Tuesday, November 10, 2020. Premier Daniel Andrews has announced Victoria will enter a five-day lockdown from midnight to contain a growing COVID-19 outbreak across the state. (AAP Image/James Ross) NO ARCHIVING

Premierul statului australian Victoria, Daniel Andrews, a anunțat o nouă carantină la nivel de stat, care a dus la protestele în Melbourne. Sâmbătă, statul australian Victoria a raportat 77 de cazuri noi de coronavirus, relatează The Guardian.

Protestatarii din Melbourne au manifestat violent și au aruncat obiecte asupra forțelor de ordine. Ei au aprins și fumigene, în timp ce poliția a răspuns cu gaze lacrimogene.

În imaginile de pe rețelele sociale, manifestanții au fost auziți strigând „libertate”, în timp ce poliția a spus că aceștia sunt egoiști.

Statul Victoria, din sud-estul Australiei, a interzis adunările publice, deoarece încearcă să nu aibă parte de o nouă creștere a cazurilor de coronavirus. Pe măsură ce marșul a început să se extindă, poliția călare s-a adunat pentru a-l bloca.

Șase sesizări de încălcare a noilor măsuri legale au fost emise sâmbătă de poliția din Victoria împotriva persoanelor pe care le bănuiau că se deplasează la proteste. Un număr mare de oameni s-a adunat în grădinile botanice din orașul Brisbane pentru a-și arăta opoziția față de măsurile de carantinare și vaccinare.

Taxiurilor și conducătorilor de Uber li s-a interzis să ia pasageri până la ora 15:00. Sâmbătă, la Sydney, poliția a trimis peste 1.500 de ofițeri. Oprirea trenurilor în centrul orașului a fost interzisă, totul pentru a stopa deplasarea portestatarilor la evenimente.

Exit mobile version