1. Austria îşi menţine veto-ul pentru Schengen asupra Bulgariei şi României până când situaţa se va schimba fundamental, a afirmat cancelarul Karl Nehammer înaintea unei vizite în Bulgaria.
  2. Nehammer a susţinut că „atâta timp cât spaţiul Schengen nu funcţionează” , acesta nu poate fi extins în continuare, relatează APA.
  3. Politicianul a cerut Comisiei Europene să acorde „sprijin deplin” României şi Bulgariei în consolidarea frontierelor externe ale UE.

Austria îşi menţine veto-ul pentru Schengen asupra Bulgariei şi României până când situaţa se va schimba fundamental, a afirmat cancelarul Karl Nehammer înaintea unei vizite în Bulgaria.

„Veto-ul Austriei la Schengen rămâne în vigoare până când situaţia se va schimba substanţial” , a declarat cancelarul federal Karl Nehammer, care luni va vizita frontiera dintre Bulgaria şi Turcia, un punct prin care mulţi migranţi ilegali intră în Uniunea Europeană pentru a-şi continua călătoria spre Europa de Vest.

Nehammer a susţinut că atâta timp cât spaţiul Schengen nu funcţionează” , acesta nu poate fi extins în continuare, relatează APA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Politicianul a cerut Comisiei Europene să acorde sprijin deplin” României şi Bulgariei în consolidarea frontierelor externe ale UE.

Bulgaria trebuie să fie în măsură să stabilească o protecţie a frontierelor la fel de puternică precum cea din Grecia. În acest scop, fondurile necesare trebuie să fie puse la dispoziţie din bugetul UE” , a spus el.

Atât România, cât şi Bulgaria au fost excluse din spaţiul european de liberă circulaţie a mărfurilor şi persoanelor la reuniunea miniştrilor de interne ai UE de la Bruxelles din 8 decembrie, din cauza veto-urilor exprimate de Austria şi Olanda.

Croaţia a fost admisă, deoarece candidatura sa a fost aprobată de toate ţările membre, conform EFE.