• Karoline Edtstadler: Respectăm atitudinea și înțelegem interesele partenerului nostru România.
  • Karoline Edtstadler: Nu putem închide ochii și să extindem un sistem defect.
  • „Austria dorește reforma sistemului Schengen”, a explicat Marius Ghincea, analist de politică externă și expert pe probleme de apărare, la Aleph News.

Ca urmare a amenințării lui Marcel Ciolacu cu acțiuni la Curtea de Justiție Europeană, Ministrul Afacerilor Europene din Austria, Karoline Edtstadler, a reiterat preocupările țării sale cu privire la extinderea Schengen și a subliniat că veto-ul austriac nu este împotriva României, ci împotriva unui sistem defect.

„Austria dorește reforma sistemului Schengen, iar în acest moment au loc niște negocieri între statele membre în Consiliul Uniunii Europene, dar nu s-a găsit încă un compromis cu privire la reforma spațiului Schengen. Austria se folosește, printre altele, și de aderarea României și Bulgariei ca o monedă de schimb în cadrul acestei negocieri”, a explicat Marius Ghincea, analist de politică externă și expert pe probleme de apărare, la Aleph News.

România va da în judecată Austria din cauza blocadei Schengen, a anunțat Marcel Ciolacu. Dacă Viena folosește din nou veto-ul pe Schengen în octombrie sau decembrie, România va ataca Austria la Curtea Europeană de Justiție.

Recomandări

APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION

„Probabil, votul din Consiliul UE pentru aderarea unui nou stat la Schengen este un vot politic, asta înseamnă că statele au o marjă de apreciere atunci când decid dacă acceptă sau nu un nou stat membru în spațiul Schengen, ceea ce înseamnă că România nu ar avea șanse mari de succes la Curtea de Justiție”, a detaliat Marius Ghincea, analist de politică externă și expert pe probleme de apărare, la Aleph News.

Citește și: