• Autobuzele școlare nu vor mai circula în București
  • Nicușor Dan spune că autobuzele școlare reprezentau o măsură populistă
  • Autobuzele erau destinate doar pentru șase școli din cele 600 din București
  • Gabriela Firea spune că decizia lui Nicușor Dan vine ca o răzbunare pe elevi
  • În Cluj, autobuzele pentru elevi au reușit să fluidizeze traficul
  • În Constanța, decizia cu privire la autobuzele școlare se va lua până mâine

Pregătește-te pentru cozile interminabile din trafic din 8 februarie. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a hotărât că autobuzele școlare nu vor mai circula în București.

După ce a cheltuit peste 100.000 de euro, primăria zice că pur și simplu proiectul nu funcționează. Așa că părinții își vor duce copii la școală tot cu mașina personală.

Nicușor Dan spune că autobuzele făceau parte dintr-un program-pilot și erau destinate doar pentru șase școli din cele 600 ale Bucureștiului, iar costurile erau prea mari în raport cu numărul de utilizatori. Edilul spune că oricum, elevii au gratuitate la transportul în comun. Gabriela Firea spune că decizia primarului este o răzbunare politică.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În Cluj, proiectul a dat roade

În același timp, în Cluj proiectul a dat roade. Traficul a fost fluidizat și va continua și după redeschiderea școlilor.

„Sunt 16 autobuze care sunt destinate doar elevilor pentru 14 trasee din toate colțurile orașului, pentru unitățile școlare. Pot să vă spun că până în momentul de față de când am implementat proiectul peste 180.000 de copii au utilizat autobuzele școlare. Se parcurg aproximativ 200 de km zilnic cu autobuzele școlare. Prin asta am reușit să scoatem aproximativ 500 de mașini din centrul Clujului într 7 și 8 dimineața”, spune Emil Boc, primarul Clujului.

Și în Iași, elevii vor ajunge cu autobuze speciale la școală.

„Practic circa 50% din mijloacele de transport din parcul auto vor fi dedicate între orele 7.30 și 8.30 doar transportului pentru elevi începând cu data de 8 februarie,” spune primarul Mihai Chirica.