• Autorităţile din capitala ucraineană Kiev pregătesc peste 1.000 de puncte termice în tot oraşul în cazul în care sistemul de încălzire urbană va fi dezactivat de atacurile continue ale Rusiei.
  • Klitschko a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram că autorităţile oraşului iau în considerare diferite scenarii din cauza atacurilor cu rachete ale invadatorilor.
  • Mai multe zone din oraş vor avea generatoare şi un stoc de produse de primă necesitate, cum ar fi apa, a spus el.

Autorităţile din capitala ucraineană Kiev pregătesc peste 1.000 de puncte termice în tot oraşul în cazul în care sistemul de încălzire urbană va fi dezactivat de atacurile continue ale Rusiei, a declarat miercuri primarul Vitali Klitschko.

Atacurile cu rachete şi drone au avariat 40% din infrastructura energetică a Ucrainei şi au lăsat deja pentru scurt timp zone mari din Kiev fără energie electrică şi apă, determinând raţionalizarea energiei electrice.

Miercuri, Klitschko a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram că autorităţile oraşului iau în considerare diferite scenarii din cauza atacurilor cu rachete ale invadatorilor.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Cel mai rău scenariu este cel în care nu va exista deloc energie electrică, apă sau încălzire urbană”, a spus el. „Pentru acest caz, pregătim peste 1.000 de puncte de încălzire în oraşul nostru”.

Mai multe zone din oraş vor avea generatoare şi un stoc de produse de primă necesitate, cum ar fi apa, a spus el. În timp ce îi îndeamnă pe ucrainenii care au părăsit deja ţara să rămână în străinătate peste iarnă, guvernul a acuzat Rusia că a provocat o nouă criză umanitară, forţând şi mai mulţi oameni să fugă, speriaţi de perspectiva de a trebui să supravieţuiască fără energie electrică sau încălzire în timpul sezonului rece.

Zilele trecute, la Bucha, regiunea Kiev, a fost adusă o staţie de gaz modulară, care va permite alimentarea generatoarelor cu combustibil şi funcţionarea în condiţii de întreruperi de energie electrică, a declarat primarul oraşului, Anatoliy Fedoruk. Acesta a precizat că oraşul a primit staţia ca ajutor de la partenerii din Harkov.