Taiwanul „trebuie să se pregătească” pentru un posibil conflict militar cu China, a declarat ministrul de externe din Taiwan, Joseph Wu, într-un interviu exclusiv pentru CNN.

Avertismentul oficialului vine la o săptămână după ce insula a raportat cel mai mare număr de incursiuni ale avioanelor militare chineze în spațiul aerian supravegheat de Taiwan. Cele 28 de avioane militare chineze nu au intrat în spațiul aerian suveran taiwanez, dar acțiunea a fost văzută ca o dovadă de forță din partea Armatei Populare de Eliberare a Chinei.

„Ca decidenți din Taiwan, nu putem risca, trebuie să fim pregătiți”, a declarat Wu. „Când guvernul chinez spune că nu vor renunța la utilizarea forței și vor efectua exerciții militare în jurul Taiwanului, am prefera să credem că amenințarea este reală”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Wu, care ocupă funcția de ministru al afacerilor externe din 2018, a fost acuzat de Beijing în mai că este un „separatist dur” după remarcile pe care le-a făcut în timpul unei conferințe de presă că Taiwanul va lupta „până la final” dacă ar fi atacat de China.

Taiwanul și China au fost guvernate separat de la sfârșitul unui război civil în urmă cu mai bine de șapte decenii, în care naționaliștii învinși au fugit în Taipei.

Cu toate acestea, Beijingul continuă să vadă Taiwanul ca pe o parte inseparabilă a teritoriului său, chiar dacă Partidul Comunist Chinez nu a guvernat niciodată insula cu aproximativ 24 de milioane de locuitori.

În 2019, președintele chinez Xi Jinping a cerut Taiwanului să accepte „reunificarea pașnică” cu China, dar a refuzat să excludă utilizarea forței.