• Președintele Colegiului Medicilor din Japonia crede să disputarea Jocurilor Olimpice va agrava situația epidemiologică
  • Președintele Consiliului European spune că Uniunea Europeană vrea ca Jocurile Olimpice să meargă mai departe
  • Ursula von der Leyen spune că UE este gata să ajute cu tot ce poate pentru bunul mers al Jocurile Olimpice

Disputarea Jocurilor Olimpice este subiectul principal pe mapamond. Japonia stă rău și cu vaccinarea, dar și cu numărul de infectări zilnice. Președintele Colegiului Medicilor din Japonia avertizează că disputarea Jocurilor Olimpice poate agrava iremediabil lucrurile.

„Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost numite Jocurile „revenirii”, după marele cutremur și tsunamiul care au lovit Japonia. Dar dacă jocurile merg mai departe, pot duce la un nou dezastru. O nouă tulpină periculoasă a virusului ar putea să slăbească eficiența vaccinului. Sau, ar putea duce la o infectare mai ușoară a copiilor. Asta ar deveni o problemă nu doar pentru Japonia, ci și pentru întreaga lume”, susține Naoto Ueyama, președintele Colegiului Medicilor.

Președintele Consiliului European spune că Uniunea Europeană vrea ca Jocurile Olimpice să meargă mai departe.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Jocurile Olimpice vor continua. Acest lucru a fost aprobat de Comitetul Internațional Olimpic. Deci, se vor lua toate măsurile de siguranță necesare, decizia aparține CIO și Japoniei”, a spus Charles Michel.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, spune că Uniunea Europeană este gata să ajute cu tot ce poate pentru bunul mers al Jocurile Olimpice.

„Am autorizat exportul a peste 100 de milioane de doze către Japonia, iar acesta este un semnal puternic că sprijinim pregătirlie pentru Jocurile Olimpice și disputarea lor în sigranță”, a spus Ursula von der Leyen.

15.000 de sportivi și zeci de mii de oficiali, arbitri și jurnaliști din peste 200 de țări ar trebui să sosească la Tokyo pentru Jocurile Olimpice.

„Aceasta este o situație care nu a fost experimentată nicăieri în această pandemie, deci este foarte greu să prezicem ce s-ar putea întâmpla după Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a adăugat Naoto Ueyama.