• Avioane ruseşti au bombardat duminică tabere din apropierea oraşului Idlib din nord-vestul Siriei, ucigând cel puţin nouă civili, informează Reuters.
  • Serviciul de apărare civilă al opoziţiei din Siria a declarat că trei copii şi o femeie se numără printre cei ucişi în loviturile asupra taberelor.
  • „Aici nu există baze militare, depozite sau barăci ale rebelilor. Doar civili”, a declarat Seraj Ibrahim, un salvator al Căştilor Albe, susţinută de Occident.

Avioane ruseşti au bombardat duminică tabere din apropierea oraşului Idlib din nord-vestul Siriei, ucigând cel puţin nouă civili, informează Reuters.

Avioanele de război care zburau la mare altitudine, ajutate de artileria armatei siriene, au aruncat bombe şi asupra pădurilor din apropierea taberelor improvizate la vest de Idlib, au declarat martorii.

Potrivit Reuters, nu a fost disponibil niciun comentariu din partea Rusiei sau a aliaţilor săi din armata siriană, care afirmă că vizează ascunzătorile grupurilor de insurgenţi şi neagă că atacă civili.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL

Serviciul de apărare civilă al opoziţiei din Siria a declarat că trei copii şi o femeie se numără printre cei ucişi în loviturile asupra taberelor, unde peste 70 de persoane au fost rănite şi transportate de urgenţă la spitale de campanie.

„Aici nu există baze militare, depozite sau barăci ale rebelilor. Doar civili”, a declarat Seraj Ibrahim, un salvator al Căştilor Albe, susţinută de Occident.

Un acord negociat în urmă cu aproape trei ani între Rusia, care susţine forţele preşedintelui sirian Bashar al Assad, şi Turcia, care sprijină grupurile de opoziţie, a pus capăt în câteva luni unor lupte care au provocat strămutarea a peste un milion de persoane.