• Rusia trimite dronele să se năpustească asupra infrastructurii energetice ucrainene și asupra țintelor civile.
  • Amirabdollahian a susținut sâmbătă că Iranul nu a fost conștient de utilizarea dronelor sale în Ucraina.
  • Dacă Ucraina are în posesie documente conform cărora Rusia a folosit drone iraniene în Ucraina, ar trebui să ni le furnizeze”, a declarat el.

Ministrul iranian de externe a recunoscut sâmbătă, pentru prima dată, că țara sa a furnizat drone Rusiei, insistând că transferul a avut loc înainte de războiul pe care Moscova l-a purtat în Ucraina, în urma căruia dronele de fabricație iraniană au bombardat în picaj Kievul.

Comentariile ministrului iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, vin după luni de mesaje confuze din partea Iranului cu privire la transportul de arme, în timp ce Rusia trimite dronele să se năpustească asupra infrastructurii energetice ucrainene și asupra țintelor civile.

Am dat un număr limitat de drone Rusiei cu câteva luni înainte de războiul din Ucraina”, a declarat Amirabdollahian, citat de The Associated Press, în fața reporterilor după o întâlnire la Teheran.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Anterior, oficialii iranieni au negat că ar fi înarmat Rusia în războiul său împotriva Ucrainei. Chiar la începutul acestei săptămâni, ambasadorul Iranului la ONU, Amir Saeid Iravani, a calificat acuzațiile drept total nefondate” și a reiterat poziția Iranului de neutralitate în război.

În timp ce recunoștea transportul, Amirabdollahian a susținut sâmbătă că Iranul nu a fost conștient de utilizarea dronelor sale în Ucraina. El a declarat că Iranul a rămas angajat să pună capăt conflictului.

Dacă (Ucraina) are în posesie documente conform cărora Rusia a folosit drone iraniene în Ucraina, ar trebui să ni le furnizeze”, a declarat el. Dacă ni se va dovedi că Rusia a folosit drone iraniene în războiul împotriva Ucrainei, nu vom fi indiferenți față de această problemă.”