• Remarcile vin pe fondul demonstrațiilor naționale din Iran, declanșate în urma morții lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani.
  • Protestele, care continuă de șapte săptămâni, au fost declanșate în septembrie.
  • Peste 2.000 de academicieni de la universități din SUA i-au scris lui Joe Biden, îndemnându-l să ia mai multe măsuri.

Președintele iranian a declarat vineri că țara sa a fost eliberată de revoluția islamică din 1979, ca răspuns la o promisiune a președintelui american Joe Biden de a elibera Iranul.

Poate că a spus acest lucru din cauza unei lipse de concentrare… A spus că scopul nostru este să eliberăm Iranul, a declarat președintele iranian Ebrahim Raisi într-un discurs televizat.

Domnule președinte! Iranul a fost eliberat acum 43 de ani și este hotărât să nu devină din nou prizonierul dumneavoastră. Nu vom deveni niciodată o vacă de lapte, a adăugat el. Comentariile au fost făcute pe fondul demonstrațiilor naționale din Iran, care au fost declanșate în urma morții lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în custodia controversatei poliții iraniene a moralității.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Protestele, care continuă de șapte săptămâni, au fost declanșate în septembrie și nu au dat semne de diminuare, chiar și după avertismente repetate din partea guvernului iranian. Pe măsură ce represiunea iraniană împotriva protestatarilor a devenit mortală, peste 2.000 de academicieni de la universități din SUA i-au scris lui Joe Biden, îndemnându-l să ia mai multe măsuri.

Academicienii au solicitat o atenție urgentă față de situația dezastruoasă din universitățile iraniene și i-au cerut lui Joe Biden să ia alte măsuri tangibile.