• El refuză să accepte voința poporului, refuză să accepte că a pierdut, a spus Biden.
  • Biden i-a îndemnat pe alegători să se gândească mult și bine la momentul în care ne aflăm.
  • Biden a spus că cei care neagă alegerile au fost inspirați de Trump.

Președintele Joe Biden a declarat miercuri că amenințările unor candidați republicani de a refuza să accepte rezultatele alegerilor din 8 noiembrie în cazul în care vor pierde reprezintă o amenințare la adresa democrației și l-a învinuit pe fostul președinte Donald Trump că le-a inspirat.

Nu faceți nicio greșeală, democrația este pe buletinul de vot pentru noi toți, a spus Biden într-un discurs cu câteva zile înainte ca americanii să decidă dacă democrații își păstrează controlul asupra Senatului și Camerei Reprezentanților din SUA sau dacă cedează puterea republicanilor.

Biden, vorbind la Union Station din Washington, nu departe de Capitoliu, a folosit atacul cu ciocanul asupra lui Paul Pelosi, soțul președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în locuința lor din San Francisco, ca dovadă că democrația este amenințată la mai puțin de doi ani de la atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Agresorul a intrat în casă întrebând: Unde este Nancy? Unde este Nancy?. Acestea au fost exact aceleași cuvinte folosite de mulțime atunci când au luat cu asalt Capitoliul SUA pe 6 ianuarie, a declarat Biden.

El i-a îndemnat pe alegători să se gândească mult și bine la momentul în care ne aflăm.

În timp ce mă aflu aici astăzi, există candidați care candidează la fiecare nivel de funcție în America – pentru guvernator, pentru Congres, pentru procuror general, pentru secretar de stat – care nu se angajează să accepte rezultatele alegerilor la care participă, a spus el.

Biden a spus că cei care neagă alegerile au fost inspirați de Trump, care se gândește la o candidatură la președinție în 2024, chiar în momentul în care Biden se străduiește să decidă dacă vrea să candideze pentru un nou mandat de patru ani.

Biden a spus că democrația americană este atacată” deoarece Trump nu va accepta rezultatele alegerilor din 2020 pe care le-a pierdut în fața lui Biden. El refuză să accepte voința poporului, refuză să accepte că a pierdut, a spus Biden.