• Joe Biden şi Volodimir Zelenski vorbesc prin telefon ori de câte ori SUA anunţă un nou pachet de asistenţă militară pentru Kiev.
  • Poporul american a fost destul de generos, iar administraţia sa şi armata americană au lucrat din greu pentru a ajuta Ucraina, a spus Biden.
  • Zelenski ar trebui să arate puţin mai multă recunoştinţă, a adăugat Joe Biden.

NCB News – Biden abia terminase să-i spună lui Zelenski că tocmai îi dăduse undă verde pentru încă un miliard de dolari în asistenţă militară, că preşedintele ucrainean a început să facă listă cu toate echipamentele şi armele suplimentare de care avea nevoie.

A devenit o rutină de când Rusia a invadat Ucraina: preşedintele Joe Biden şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vorbesc prin telefon ori de câte ori SUA anunţă un nou pachet de asistenţă militară pentru Kiev.

Dar într-o convorbire telefonică între cei doi lideri din iunie s-a desfăşurat diferit faţă de cele anterioare, potrivit a patru persoane care au ascultat apelul. Biden abia terminase să-i spună lui Zelenski că tocmai îi dăduse undă verde pentru încă un miliard de dolari în asistenţă militară americană pentru Ucraina, când Zelenski a început să enumere tot ajutorul suplimentar de care avea nevoie şi pe care nu l-a primit.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Biden şi-a pierdut cumpătul

Poporul american a fost destul de generos, iar administraţia sa şi armata americană au lucrat din greu pentru a ajuta Ucraina, a spus Biden, ridicând tonul, iar Zelenski ar trebui să arate puţin mai multă recunoştinţă. Oficialii administraţiei au spus că relaţia dintre Biden şi Zelenski s-a îmbunătăţit de la apelul telefonic din iunie, după care Zelenski a făcut o declaraţie în care lăuda SUA pentru asistenţa generoasă.  

Biden se confruntă acum cu rezistenţa unor republicani şi democraţi din Congresul care aprobă fondurile pentru ajutorarea Ucrainei. Casa Albă a discutat despre cererea Congresului privind ajutorul de miliarde de dolari în timpul sesiunii legislative de după alegerile intermediare din noiembrie. 

Casa Albă nu a specificat public o sumă. Parlamentarii şi lobbyiştii din Ucraina speră la 40-60 de miliarde de dolari, iar unii oficiali familiarizaţi cu discuţiile se aşteaptă ca numărul să fie de aproximativ 50 de miliarde de dolari, transmite NBC News