• Câteva sute de mii de persoane au urmărit marți zborul SPAR19 al Forțelor Aeriene ale SUA, în timp ce președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a călătorit în Taiwan.
  • Imaginile din mass-media au surprins-o pe Pelosi coborând din cel mai urmărit avion din lume în Taipei, Taiwan – unde a fost marți seară.
  • Pelosi a devenit oficialul american de cel mai înalt rang care a vizitat în ultimii 25 de ani insula autoguvernată și revendicată de China.

Avionul care a dus-o pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taiwan, a fost cel mai urmărit zbor din istoria Flightradar24, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor,conform Bloomberg.

,,În momentul aterizării în Taipei, SPAR19 era urmărit de peste 708.000 de oameni din întreaga lume, ceea ce îl face cel mai urmărit zbor în direct din istoria Flightradar24”, a transmis serviciul printr-un comunicat.

Nancy Pelosi a menţinut ambiguitatea în legătură cu vizita în Taiwan în timpul turneului pe care îl întreprinde în Asia, escală care ar putea înrăutăţi şi mai mult relaţiile dintre China şi Statele Unite deoarece Beijingul revendică suveranitatea asupra insulei.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FOTO: https://www.flightradar24.com/

,,Vizita delegaţiei noastre în Taiwan demonstrează sprijinul necondiţionat al Americii pentru democraţia vibrantă din Taiwan”, a spus ea după sosirea pe insulă.

Ministerul chinez de externe a denunţat ,,o încălcare gravă” a angajamentelor americane faţă de China, care ,,subminează grav pacea şi stabilitatea regionale”. Nancy Pelosi este cel mai înalt oficial american ales care vizitează Taiwanul în ultimii 25 de ani.