• Moscova a declarat marți că aliatul China are tot dreptul să ia măsuri pentru a-și proteja suveranitatea și a calificat vizita lui Pelosi, în Taiwan, drept o ,,provocare clară„.
  • Potrivit AFP, armata chineză a declarat că ,,va lansa o serie de acţiuni militare ţintite ca răspuns” la această vizită.
  • În cursul zilei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase că această vizită provoacă o ,,creştere a tensiunii” în regiune şi a acuzat Washingtonul că alege ,,calea confruntării”.

China are dreptul să ia ,,măsurile necesare pentru a-şi proteja suveranitatea” , spune Rusia, calificând drept ,,provocare evidentă” vizita în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi,scrie Reuters.

,,Partea chineză are dreptul să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja suveranitatea şi integritatea sa teritorială privind problema Taiwanului„, subliniază Ministerul rus, potrivit The Moscow Times.

Potrivit AFP, armata chineză a declarat că ,,va lansa o serie de acţiuni militare ţintite ca răspuns” la această vizită.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

,,Cerem Washingtonului să se abţină de la acţiuni care subminează stabilitatea regională şi securitatea internaţională şi să recunoască noua realitate geopolitică în care nu mai este loc pentru hegemonia americană„, susţin Rusia.

În cursul zilei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase că această vizită provoacă o ,,creştere a tensiunii” în regiune şi a acuzat Washingtonul că alege ,,calea confruntării”.

,,Vrem să subliniem o dată în plus că suntem absolut solidari cu China, atitudinea sa în faţa problemei este de înţeles şi absolut justificată”, a afirmat el.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat la rândul său: ,,Washingtonul aduce destabilizare în lume. Niciun conflict rezolvat în cursul ultimelor decenii, ci doar multe conflicte provocate”.