• Avocaţii din Bucureşti, Cluj şi Timişoara continuă să protesteze în faţa Curţilor de Apel din oraşele lor.
  • Aceştia sunt nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat examenul de definitivat.
  • Dintre cele 50 de grile, nouă erau fără răspuns.
  • Avocaţii cer anularea grilelor sau repetarea examenului, variantă mai dificilă.

Obişnuiţi cu examenele, avocaţii au avut parte de surprize neplăcute la examenul în urma căruia intră cu drepturi depline în profesia de avocat.

Au ieşit cu zecile la proteste în Bucureşti, Cluj şi Timişoara şi spun că examenul de definitivat a fost plin de întrebări absurde şi lipsite de orice raţionament juridic.

Cer să fie evaluaţi corect şi transparent şi aşteaptă o decizie din partea Uniunii Naţionale a Barourilor din România. 

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Mihail Coteş, avocat: „20% din întrebările din examen nu aveau nicio variantă de răspuns, în sensul în care trebuia să laşi foaia goală, nu exista varianta d, niciunul dintre răspunsurile de mai sus nu sunt corecte.
Un candidat care ar fi plecat din sală după prima secundă, citea subiectele şi zicea nu, nu vreau, mă duc acasă, ar fi avut o rată de succes de 20%, deci este clar că asta nu evalua cunoştinţele juridice.

Modalitatea asta de a lăsa foaia goală la examen lasă loc de fraude, pentru că oricând cineva, dacă acceptăm că un candidat poate să dea foaia goală, deci cineva să i-o completeze ulterior. Eu pot să zic acum că am lăsat spaţiu gol la acele întrebări şi cineva a venit apoi şi a pus o bulină peste.

Noi am fost mereu instruiţi să nu lăsăm nimic gol pe acea foaie, pentru că o să primească o eroare foaia, fiind citită de calculator. Soluţia principală ar fi anularea acestor grile, care nu au nicio variantă de răspuns. Vrem să fim evaluaţi corect, să fim evaluaţi într-un mod transparent şi predictibil”.