• La începutul zilei, Azerbaidjanul a acuzat Armenia că a bombardat regiunea Kelbajar, ceea ce aceasta din urmă a negat..
  • Ministerul Armeniei al Apărării a calificat sâmbătă drept false afirmațiile omologilor săi din Azerbaidjan potrivit cărora Erevanul ar fi bombardat granița dintre cele două țări.
  • Evenimentul a avut loc pe fondul reluării tensiunilor la granița dintre cele două națiuni, care au început în mai 2021, după ce trupele din Azerbaidjan au pătruns în părți din teritoriul Armeniei.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a acuzat, sâmbătă, Armenia că a efectuat un nou atac cu obuze pe teritoriul său, de data aceasta în regiunea Lachin, informează Baha.

„La 30 iulie, începând cu ora 12.00, unitățile Forțelor Armate ale Armeniei au supus la foc intensiv cu arme de diferite calibre pozițiile armatei azere staționate în regiunile Kalbajar și Lachin, la frontiera de stat”, a declarat ministerul, adăugând că forțele țării au luat „măsuri de răspuns adecvate”.

La începutul zilei, Azerbaidjanul a acuzat Armenia că a bombardat regiunea Kelbajar, ceea ce aceasta din urmă a negat.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Armenia susține că nu a bombardat frontiera cu Azerbaidjanul

Ministerul Armeniei al Apărării a calificat sâmbătă drept false afirmațiile omologilor săi din Azerbaidjan potrivit cărora Erevanul ar fi bombardat granița dintre cele două țări mai devreme în cursul zilei.

„Mesajul Ministerului Apărării din Azerbaidjan potrivit căruia Forțele Armate ale Armeniei ar fi tras asupra pozițiilor militare azere din secțiunea estică a frontierei armeano-azere este o dezinformare”, a declarat ministerul.

Evenimentul a avut loc pe fondul reluării tensiunilor la granița dintre cele două națiuni, care au început în mai 2021, după ce trupele din Azerbaidjan au pătruns în părți din teritoriul Armeniei. Tensiunile au dus la o serie de ciocniri de ambele părți. Comunitatea internațională a respins situația ca fiind o încălcare a acordului de pace semnat de Armenia și Azerbaidjan în urma ultimului conflict de atunci din Nagorno-Karabah, în 2020.