• Un utilizator Reddit a realizat un studiu matematic pentru a desena dimensiunea sferei de carne.
  • Lichefierea întregii specii umane într-o masă vâscoasă și cărnoasă ar însemna să aibă o sferă cu o lățime de puțin sub un kilometru.
  • Studiile științifice au deseori misiunea de a descifra îndoielile care ne înconjoară viața de zi cu zi, de a găsi răspunsuri la problemele care ne depășesc sau de a explora contexte viitoare pentru a preveni incidente.

Lichefierea întregii specii umane într-o masă vâscoasă și cărnoasă ar însemna să aibă o sferă cu o lățime de puțin sub un kilometru.

Cu toate acestea, știința poate fi folosită și pentru a răspunde la cele mai absurde curiozități.

De exemplu, întrebarea unui utilizator Reddit este cât de mare ar fi o chiftea uriașă făcută din carnea tuturor oamenilor de pe planetă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit site-ului care calculează în timp real populația lumii, World o Meter, în prezent există peste 7,95 miliarde de oameni în lume. Pentru a-și începe calculele, utilizatorul Kiwi2703 s-a folosit cifra 7.880, o mică diferență care nu va avea un impact prea mare în termeni numerici și nici în termeni vizuali.

Utilizatorul estimează că lichefierea întregii specii umane într-o masă vâscoasă și cărnoasă ar însemna să aibă o sferă cu o lățime de puțin sub un kilometru. Aceasta, ținând cont de faptul că el calculează că densitatea unei ființe umane este de 985 kg/m3 și că greutatea medie a corpului este de 62 de kilograme. Cifre mai mult decât discutabile.

Dacă luăm aceste cifre ca atare, am avea aproximativ 7,88 miliarde de oameni comprimați în 492 de milioane de metri cubi, ceea ce ar face o chiftea foarte mare încât ar fi greu de perceput.

O teorie care ar putea fi foarte contestabilă din punct de vedere al variabilelor matematice și chiar culinare pentru a forma o astfel de sferă, dar care ne lasă o imagine foarte tulburătoare.