• Aurelian Bădulescu: Asistăm la primul episod de la Primărua Municipiului București sub titulatura de „Ciolaniada”
  • Aurelian Bădulescu: Bucureștenii asistă la o bătaie pe ciolan, autorii fiind PNL și USR, iar ciolanul și prada fiind bugetul Municipiului București
  • Miercuri, la Primăria București are loc ședința de consiliu general la care se discută bugetul Capitalei

Fostul viceprimar PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a spus, miercuri, referitor la scandalul dintre USR-PLUS și Nicușor Dan pe tema bugetului, că „bucureștenii asistă o bătaie pe ciolan”.

„În preambulul ședinței de CGMB, liderul consilierilor generali USR-PLUS a spus că motivul pentru care nu vor vota acest buget are legătură cu faptul că au fost înțelegeri vis-a-vis de ce atribuții va primi primarul din prtea USR în acest mandat.

Asistăm la primul episod de la Primărua Municipiului București sub titulatura de „Ciolaniada”. Bucureștenii asistă la o bătaie pe ciolan, autorii fiind PNL și USR, iar ciolanul și prada fiind bugetul Municipiului București”, a spus consilierul PSD, la Antena 3.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La ora transmiterii acestei știri, la Primăria București are loc ședința de consiliu general la care se discută bugetul Capitalei. Consilierii USR PLUS au amenințat că nu vor vota proiectul de buget. „Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice”, motivează ei.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a respins criticile aduse de consilierii USR PLUS privind bugetul Capitalei și afirmă că acesta a fost dezbătut timp de șase săptămâni: „Sunt uluit. Realmente nu se poate așa”.

„Sunt uluit. Noi am avut un buget. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa. Deci în opinia mea toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive și s-au adus îmbunătățiri. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget o putem face, dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care-l așteaptă să putem începe investițiile”, spune Nicușor Dan.