• Fântâna în care se afla băiatul avea o adâncime de peste 30 de metri sub pământ.
  • Salvatorii au săpat vertical la o adâncime de peste 90 de metri în timpul nopții pentru a ajunge la el.
  • Regele Marocului a făcut anunțul că băiatul a murit.

Salvatorii din nordul Marocului au săpat non-stop pentru a-l salva pe băiat. În vârstă de cinci ani, acesta a petrecut patru zile blocat într-o fântână adâncă de 32 de metri. Regele Marocului a făcut anunțul că băiatul a murit.

Imagini de la locul faptei, în nordul țării, au arătat muncitorii ieșind dintr-un tunel – săpat special pentru salvare – cu copilul, Rayan Awram, sâmbătă seara. Un reporter de la Associated Press, aflat la fața locului, l-a văzut pe acesta înfășurat într-o pătură galbenă în satul său Ighara.

Părinții săi au fost duși la o ambulanță înainte ca el să iasă la suprafață. Într-o declarație, regele Mohammed al VI-lea și-a exprimat condoleanțele față de părinții băiatului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Doi oficiali guvernamentali au declarat că Rayan a murit înainte ca salvatorii să ajungă la el. Salvatorii au săpat non-stop de când Rayan a căzut în fântână, marți seara. Echipele de căutare au folosit cinci buldozere pentru a săpa o groapă verticală paralelă cu cea în care se afla el, înainte de a se deplasa pe orizontală pentru a ajunge la el.

Eforturile au fost întrerupte temporar vineri din cauza temerilor că solul din jurul puțului s-ar putea prăbuși. Pe rețelele de socializare, mii de oameni și-au exprimat compasiunea, hashtagul #SaveRayan fiind în trend pe Twitter timp de ore întregi în întreaga țară.

Mama sa, Wassima Kharchich, a declarat anterior presei locale: „Mă rog și îl implor pe Dumnezeu ca el să iasă viu și în siguranță din puț. Te rog, Doamne, ușurează-mi durerea mea și a lui, în acea groapă de praf”.