• De trei zile, băiatul se află într-o fântână din nordul țării africane.
  • Fântâna are o adâncime de peste 30 de metri sub pământ.
  • Salvatorii au săpat vertical la o adâncime de peste 90 de metri în timpul nopții.

Salvatorii marocani au petrecut aproape trei zile încercând să ajungă la un băiețel de cinci ani care este blocat într-o fântână în nordul țării africane, a anunțat vineri presa de stat.

Copilul, pe care îl cheamă Rayan, este blocat în fântâna care ajunge la peste 30 de metri sub pământ, în provincia Chefchaouen. Mașinile au săpat vertical până la o adâncime de peste 90 de metri în timpul nopții, în timp ce lucrătorii de urgență plănuiesc acum să înceapă să sape pe orizontală.

Transmisiunile în direct ale televiziunii de stat Al-Aoula TV au declarat vineri după-amiază că excavatoarele mai aveau de parcurs 6,5 metri pe verticală și puțin sub 10 metri pe orizontală pentru a ajunge la băiat. Copilul a căzut în fântână marți după-amiază și a fost descoperit după ce a fost auzit plângând, a declarat mama sa într-un interviu pentru Al-Aoula două zile mai târziu.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ea a spus că acesta se juca într-o zonă din apropiere înainte de a dispărea pentru scurt timp și că s-a grăbit să sune la autorități după ce l-a auzit. Tatăl său a declarat pentru Al-Aoula că autoritățile au trimis mâncare și apă în fântână și că și-a văzut fiul bând apă.

„Se mișca și a băut puțină apă. Cred că va fi bine, Dumnezeu să-l ajute”, a spus el. Presa locală a relatat, de asemenea, că copilul a luat mâncare și apă care i-au fost coborâte joi cu ajutorul unei frânghii. Autoritățile folosesc utilaje în această operațiune dificilă, deoarece diametrul fântânii are o lățime de doar puțin peste un metru și jumătate, a relatat Al-Aoula.