Banca Mondială va transfera 280 de milioane de dolari pentru evitarea foametei din Afganistan

Foto: Hepta
  • Afganistanul va putea, așadar, să rezolve o mare problemă din țară, și anume foametea.
  • În prezent, Afganistan se confruntă cu mari probleme economice.
  • Fondurile vor fi folosite în nutriție și pentru furnizarea de servicii de sănătate esențiale.

Fondul administrat de Banca Mondială va acorda 180 de milioane de dolari Programului Alimentar Mondial pentru ajutor alimentar și 100 de milioane de dolari la UNICEF pentru servicii de sănătate.

Donatorii internaționali au fost de acord să transfere 280 de milioane de dolari dintr-un fond fiduciar blocat către Programul Alimentar Mondial (PAM) și UNICEF pentru a sprijini nutriția și sănătatea în Afganistan, a declarat Banca Mondială, care încearcă să ajute o țară care se confruntă cu foametea și cu o cădere economică liberă.

Fondul fiduciar pentru reconstrucția Afganistanului, administrat de Banca Mondială, va acorda în acest an 180 de milioane de dolari PAM-ului pentru a extinde operațiunile de securitate alimentară și nutriție și 100 de milioane de dolari UNICEF-ului pentru a furniza servicii de sănătate esențiale, a precizat vineri banca într-o declarație.

„Această decizie este primul pas pentru a redirecționa fondurile din portofoliul ARTF pentru a oferi asistență umanitară poporului afgan în acest moment critic”, a declarat banca, precizând că agențiile au o prezență pe teren pentru a furniza servicii direct afganilor, în conformitate „cu propriile politici și proceduri”.

Statele Unite și alți donatori au tăiat ajutorul financiar de care Afganistanul a devenit dependent în cei 20 de ani de război, iar peste 9 miliarde de dolari din activele în valută forte ale țării au fost blocate.