• Pe lângă acuzaţiile de furt calificat şi ameninţări teroriste, el se confruntă şi cu o anchetă la nivel federal.
  • Observatorii de zbor au monitorizat avionul în timp ce acesta a urmat un curs neregulat deasupra oraşului şi în zona mai largă.
  • Patterson a fost reţinut la scurt timp după aterizare.

Bărbatul, numit de poliţie Cory Wayne Patterson, a fost arestat după ce a aterizat pe un câmp, după ce a zburat ore întregi în apropiere de Tupelo, Mississippi. Magazinul a fost evacuat în timp ce avionu se afla în aer. Suspectul lucra la aeroportul local, dar nu se crede că deţinea o licenţă de pilot, a declarat poliţia oraşului.

Cu toate acestea, se ştie că a primit o anumită instruire de zbor. Se mai presupune că Patterson a furat avionul Beechcraft King Air puţin după ora locală 05:00. Micul aparat utilitar are o capacitate de 10 persoane.

La scurt timp după ce a preluat controlul avionului, bărbatul a sunat la serviciul de urgenţă, spunând că intenţionează să intre cu avionul într-un magazin. Ameninţarea a dus la evacuarea clădirii şi a altor magazine din apropiere, ofiţerii avertizând asupra unei „situaţii periculoase”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

John Quaka, şeful poliţiei locale, a declarat că negociatorii au reuşit să îl convingă pe Patterson să aterizeze în siguranţă pe aeroport, o manevră pentru care nu avea experienţă, dar că acesta s-a răzgândit. Deocamdată nu au fost făcute publice detalii despre conversaţia negociatorilor cu suspectul sau despre posibilele motive ale acestuia.

Imediat după ora 09:30, acesta a postat pe Facebook un mesaj prin care „în esenţă […] a spus la revedere”, a adăugat şeful Quaka în conferinţa de presă. Observatorii de zbor au monitorizat avionul în timp ce acesta a urmat un curs neregulat deasupra oraşului şi în zona mai largă.

La scurt timp după aceea, o transmisiune în direct realizată de un reporter al postului local de televiziune WTVA a arătat aeronava staţionând pe un câmp. A existat confuzie în momentele dinaintea aterizării aeronavei, după ce contactul radar a fost pierdut pe fondul temerilor că vehiculul a rămas fără combustibil.

Patterson a fost reţinut la scurt timp după aterizare. Pe lângă acuzaţiile de furt calificat şi ameninţări teroriste, el se confruntă şi cu o anchetă la nivel federal.