• Vlad Voiculescu va continua să fie ministrul Sănătății, anunță liderul USR, Dan Barna
  • Barna: „Nu a fost niciun moment în discuție, în coaliție, să fie demis sau să se retragă”

Coaliția merge mai departe. Coaliția e asumată pe reformele din programul de guvernare”, spune Dan Barna.

El precizează că există o susținere la nivelul actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vlad continuă la Ministerul Sănătății. Nu a fost niciun moment în discuție, în coaliție, să fie demis sau să se retragă”, conchide Barna.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Declarația lui Barna vine după ce Marcel Ciolacu a anunțat că PSD depune, luni, o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, făcând apel către liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, să-l retragă pe Vlad Voiculescu de la conducerea MS.

Și vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat, la RFI, că Vlad Voiculescu ar trebui demis din funcția de ministru al Sănătății, după scandalul de la Spitalul „Foișor”. Reacția deputatului vine după ce premierul Florin Cîțu a spus că așteaptă o demisie de onoare, fără să spună din partea cui, în episodul legat de evacuarea pacienților din clinica bucureșteană în timpul nopții, pentru transformarea unității în spital Covid.

Vlad Voiculescu: Unitatea medicală Foișor nu este în subordinea ministerului

Vlad Voiculescu: „Toți pacienții au avut de ales dacă sunt transferați la alte spitale sau dacă merg acasă. Discuțiile despre includerea în circuitul COVID-19 sunt de un an de zile în urmă. MS a dat avizul pentru că de acele locuri depinde viața unor oameni. S-a întârziat cu acordul managerului. Spitalul nu e sub autoritatea MS. MS nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării. Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat, de la un anumit punct încolo s-a folosit o criză”.