Barna: Voiculescu va continua la MS. Niciun moment nu s-a discutat să fie demis sau să se retragă

dan barna la guvern cu masca pe fata.

Coaliția merge mai departe. Coaliția e asumată pe reformele din programul de guvernare”, spune Dan Barna.

El precizează că există o susținere la nivelul actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vlad continuă la Ministerul Sănătății. Nu a fost niciun moment în discuție, în coaliție, să fie demis sau să se retragă”, conchide Barna.

Declarația lui Barna vine după ce Marcel Ciolacu a anunțat că PSD depune, luni, o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, făcând apel către liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, să-l retragă pe Vlad Voiculescu de la conducerea MS.

Și vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat, la RFI, că Vlad Voiculescu ar trebui demis din funcția de ministru al Sănătății, după scandalul de la Spitalul „Foișor”. Reacția deputatului vine după ce premierul Florin Cîțu a spus că așteaptă o demisie de onoare, fără să spună din partea cui, în episodul legat de evacuarea pacienților din clinica bucureșteană în timpul nopții, pentru transformarea unității în spital Covid.

Vlad Voiculescu: Unitatea medicală Foișor nu este în subordinea ministerului

Vlad Voiculescu: „Toți pacienții au avut de ales dacă sunt transferați la alte spitale sau dacă merg acasă. Discuțiile despre includerea în circuitul COVID-19 sunt de un an de zile în urmă. MS a dat avizul pentru că de acele locuri depinde viața unor oameni. S-a întârziat cu acordul managerului. Spitalul nu e sub autoritatea MS. MS nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării. Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat, de la un anumit punct încolo s-a folosit o criză”.

Exit mobile version