Bătaie între polițiștii și tinerii din Franța în timpul unei petreceri în aer liber. Petrecăreții au aruncat cu cocktailuri Molotov. VIDEO

Petrecăreți care se bat cu polițiștii din Franța. Sursa Foto: Twitter / Xenia Reports
  • Poliţia franceză s-a luptat noaptea trecută cu petrecăreţii Free Party, Teknival.
  • Prefecţii francezi au interzis întrunirile în aer liber.
  • Petrecerile Teknival se organizează de ani buni, în diverse oraşe ale Europei.

Este vorba despre sute de tineri care au participat timp de câteva zile o petrecere în aer liber în oraşul Redon, din vestul Franţei.

Deşi prefecţii au interzis asemenea întruniri, organizatorii au acţionat contra legii. În cele din urmă, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene. Petrecăreţii au folosit cocktailuri Molotov.

Fenomenul Teknival nu este nou. Petrecerile de acest gen au loc de ani buni, în diverse oraşe din Europa. Ele sunt organizate adesea în zone îndepărtate, cum ar fi depozite, baze militare goale sau plaje.

Teknivals (cuvântul este format din tekno şi festival) sunt mari petreceri libere care au loc timp de câteva zile. Ele au loc cel mai adesea în Europa şi sunt adesea ilegale în temeiul diferitelor legi naţionale sau regionale.

Participarea variază de la zeci la mii de oameni, în funcţie de factori precum accesibilitatea, reputaţia, vremea şi aplicarea legii. Petrecerile au loc adesea în locuri îndepărtate de zonele rezidenţiale, în sălbăticie.

Fenomenul tehnival este un la bază mişcare care a ieşit din rave, punk, reggae. Vara este sezonul obişnuit pentru Tehnivals.