• Președintele rus Vladimir Putin ar putea ataca cu rachete o bază NATO de pe teritoriul Europei pentru a împiedica livrările de arme către Ucraina.
  • Peter Ricketts, fost consilier pentru Securitate națională al guvernului britanic, e convins că Putin nu va mai tolera livrările de armament dinspre țările UE și NATO spre Kiev.
  • Experții militari din întreaga lume se tem de o escaladare a conflictului din Ucraina și de modul în care Vladimir Putin ar putea reacționa la transportul de armament greu dinspre NATO spre Kiev.

Președintele rus Vladimir Putin ar putea ataca cu rachete o bază NATO de pe teritoriul Europei pentru a împiedica livrările de arme către Ucraina.

În acel moment, NATO ar fi pusă într-o situație extrem de dificilă, pentru că toată lumea civilizată s-ar aștepta ca alianța să-și dovedească abilitățile defensive.

„Cel mai probabil, cred, ei caută o modalitate de a preveni sau de a limita acest flux de arme în Ucraina pentru a sprijini forțele armate ucrainene. Astfel, este posibil să vedem atacuri asupra convoaielor sau avioanelor care livrează arme din vest. Într-un caz extrem, poate un fel de atac cu rachete asupra unei baze NATO unde se pregăteau arme pentru Ucraina. Iar acest lucru ar pune cu siguranță țările NATO într-o dilemă reală”, a declarant fostul oficial  britanic, conform News.de.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Potrivit unui fost șef al securității britanice, Kremlinul ar putea ordona un atac asupra unei baze NATO pentru a întrerupe livrările de arme către Ucraina. Lordul Peter Ricketts, primul consilier pentru securitate națională al Regatului Unitm a anunțat că președintele rus Vladimir Putin este „din ce în ce mai disperat” și ar putea încerca „să sugrume” livrările de arme către Ucraina

Fostul șef al securității avertizează asupra războiului de gherilă din Ucraina ar putea dura „de ani de zile”. Ricketts estimează că Ucraina nu va fi de acord cu nicio soluție și că conflictul brutal ar putea continua ca război de gherilă „de ani de zile”, a declarat șeful de securitate pentru BBC. „Bănuiesc că președintele Putin ne face pe toți să ne temem că intenționează să folosească o armă nucleară în Ucraina, ceea ce ar fi o escaladare catastrofală și ar izola Rusia în întreaga lume”, a declarat Ricketts la TV.

Mai mult, expertul militar consideră mai probabil un atac asupra convoaielor sau avioanelor care importă arme din Occident în Ucraina. Astfel, Putin ar putea împiedica sau restricționa fluxul de arme în Ucraina, slăbind astfel trupele ucrainene. „Cel mai rău scenariu ar putea fi un atac cu rachete asupra unei baze NATO în care sunt pregătite arme pentru Ucraina. Și asta cu siguranță va prezenta țărilor NATO o adevărată dilemă”, a completat britanicul.