• Primele rachete nucleare tactice ar fi ajuns în Belarus.
  • SUA trimit primele tancuri M1 Abrams în Ucraina la jumătatea lunii septembrie.
  • În Ucraina, tancurile Abrams sunt într-un număr destul de mic.

Tancurile americane M1 Abrams ajung în Ucraina la jumătatea lunii septembrie. De cealaltă parte, primele rachete nucleare tactice ar fi ajuns în Belarus. Chiar dacă pe front lucrurile nu merg bine pentru Rusia, a trimis în Belarus primele focoase nucleare pentru rachete Iskander.

În Ucraina, tancurile Abrams sunt într-un număr destul de mic. Primele zece vor ajunge și nu ar putea produce o schimbare radicală. Faptul că primele focoase nucleare au ajuns în Belarus ar trebui privit din cel puțin două perspective, spune Florin Jipa. Mai întâi, acestea trebuie privite din punct de vedere politic. Rusia marchează teritoriul cucerit prin trimiterea acestor rachete, iar în 2014, un general american a acuzat Rusia că a dus rachete nucleare în Crimeea, imediat după ce a ocupat-o.

Belarusul, în viitor, în cadrul Uniunii Rusia-Belarus, s-ar putea să nu mai existe ca stat independent. Al doilea aspect este cel tehnic. Racheta Iskander este o rachetă hipersonică, prinde o viteză de 6-7 ori mai mare decât cea a sunetului, o face greu interceptabilă, de altfel, folosită în războiul din Ucraina, a distrus un sistem american Patriot, un lansator, are un focos de 500 de kilograme și poate ajunge la 50 de kilotone TNT, comparabil cu explozia de la Hiroshima, are un focos de trei ori mai mare.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Citește și