• Președintele Alexander Lukașenko l-a sprijinit pe omologul său rus Vladimir Putin.
  • Lukașenko a ordonat formarea unei noi forțe de apărare teritorială voluntară de până la 150.000 de persoane.
  • Belarus are o populație de aproximativ 9,3 milioane de locuitori.

Belarus, un aliat al Rusiei care se învecinează cu Ucraina, are până la 1,5 milioane de potențiali militari în afara forțelor sale armate, a declarat sâmbătă un oficial de rang înalt, citat de un oficial citat.

Președintele Alexander Lukașenko l-a sprijinit pe omologul său rus Vladimir Putin în războiul său de un an cu Ucraina, inclusiv lăsându-l să invadeze de pe teritoriul belarus și permițând Rusiei să antreneze trupe nou mobilizate în Belarus.

Luna aceasta, Lukașenko a ordonat formarea unei noi forțe de apărare teritorială voluntară de până la 150.000 de persoane. El a declarat că armata sa va lupta doar dacă Belarusul va fi atacat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Structurile organizațiilor, nu forțele armate, vor însuma undeva până la 1,5 milioane de persoane în cazul declarării legii marțiale și al trecerii economiei la un mod de război”, a declarat secretarul de stat al Consiliului de Securitate, Alexander Volfovich, potrivit agenției de știri de stat BelTA.

Belarus are o populație de aproximativ 9,3 milioane de locuitori. Armata profesionistă a țării are aproximativ 48.000 de soldați și circa 12.000 de trupe de frontieră de stat, potrivit Balanței militare a Institutului Internațional pentru Studii Strategice 2022.

Președintele belarus, Alexander Lukașenko, a declarat că a avut o conversație lungă cu omologul său rus, Vladimir Putin, vineri, la împlinirea unui an de la invazia Moscovei în Ucraina. Vă voi spune un secret, am vorbit mult timp cu el despre diverse subiecte”, a declarat presei un canal de socializare legat de serviciul de presă al lui Lukașenko, citat de acesta, fără a da detalii.