• Belarus va efectua exerciţii militare în apropierea graniţei cu Ucraina, anunţă Sky News.
  • Belarus va efectua exerciţii militare în iunie şi iulie în apropierea graniţei cu Ucraina, potrivit agenţiei de presă de stat BelTA.
  • Exerciţiile vor avea loc în regiunea Gomel din sud, care se învecinează în unele locuri cu zona de excludere din jurul sitului de la reactorul nuclear de la Cernobîl. La est, regiunea se învecinează cu Rusia.

Belarus va efectua exerciţii militare în apropierea graniţei cu Ucraina, anunţă Sky News.

Belarus a declarat în martie că forţele sale armate nu participă la războiul din Ucraina. Totuşi, a permis Rusiei să trimită mii de miltari şi echipamente peste graniţă atunci când a invadat Ucraina.

La mijlocul lunii aprilie, opozantul Serghei Bulba, liderul grupării naționaliste Legiunea Albă, anunța că președintele din Belarus se teme să invadeze Ucraina pentru că armata s-ar întoarce împotriva sa.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

„Trupele din Belarus nu iau parte la războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta este o poziție de principiu. Autoproclamatul președinte al Belarusului Lukașenko se teme cu adevărat că, dacă își trimite armata să lupte împotriva Ucrainei, armata va fi de partea Ucrainei. Și apoi armata va veni să-l elibereze Belarusul de Lukașenko”, a explicat Bulba, pentru espresso.tv.