• Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Hamas este „inamicul civilizației” și va fi „zdrobit”.
  • Vorbind alături de secretarul de stat al SUA Antony Blinken în Israel, Netanyahu a mulțumit Washingtonului pentru sprijinul acordat de la atacul Hamas.
  • Reiterând sprijinul SUA pentru Israel, domnul Blinken a spus că „vine înaintea dumneavoastră nu numai ca secretar de stat al SUA, ci și ca evreu”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Hamas este „inamicul civilizației” și va fi „zdrobit”.

Vorbind alături de secretarul de stat al SUA Antony Blinken în Israel, Netanyahu a mulțumit Washingtonului pentru sprijinul acordat de la atacul Hamas,  adăugând că gruparea militantă ar trebui tratată „exact așa cum a fost tratat ISIS”.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Netanyahu a spus că „nicio țară nu ar trebui să găzduiască” militanți Hamas – iar cei care o fac ar trebui să fie sancționați, condamnând „uciderea copiilor în fața părinților”, „arderea oamenilor de vii” și „decapitarea”.

Reiterând sprijinul SUA pentru Israel, domnul Blinken a spus că „vine înaintea dumneavoastră nu numai ca secretar de stat al SUA, ci și ca evreu”.

„Mesajul pe care îl aduc Israelului este următorul: poate că sunteți suficient de puternici pe cont propriu pentru a vă apăra, dar atâta timp cât va exista America, nu veți fi singuri niciodată”, a adăugat el.

Avertizând împotriva oricărui „adversar” care se gândește la „să profite de criza actuală” pentru a ataca Israelul, el a spus că „Statele Unite au sprijinul Israelului”.

În timp ce civilii israelieni sunt ținuți ostatici de Hamas, iar Israelul continuă să bombardeze Gaza, domnul Blinken a spus că este „atât de important” să luăm toate măsurile de precauție posibile pentru a evita rănirea oamenilor nevinovați.

Citește și: