• Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a acuzat duminică Germania că duce un ,,război hibrid” împotriva Rusiei.
  • Aceste declarații survin în contextul în care relațiile dintre Germania și Rusia, deja îngreunate de conflictul din Ucraina, s-au tensionat și mai mult după ce Moscova a suspendat livrările către Berlin prin gazoductul Nord Stream.
  • Statele UE, care susţin Ucraina în faţa ofensivei militare ruse, acuză Moscova de şantaj energetic, în timp ce iarna se apropie şi multe state membre se tem de penurii de gaz şi de creşterea facturilor.

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a acuzat duminică Germania că duce un „război hibrid” împotriva Rusiei, el justificând sistarea livrărilor de gaze ruseşti către Germania prin comportamentul „inamical” al acesteia faţă de Moscova în plin conflict cu Ucraina, potrivit presei străine.

Cancelarul german Olaf Scholz spune că «Rusia nu mai este un furnizor de energie fiabil” . „În primul rând, Germania este o ţară inamicală, în al doilea rând ea a impus sancţiuni împotriva întregii economii ruseşti (…) şi ea livrează arme letale Ucrainei»’‘ , a menţionat Medvedev pe Telegram.

Altfel spus, ea a declarat un război hibrid contra Rusiei. Germania se comportă ca un INAMIC al RUSIEI”, a adăugat fostul preşedinte rus. „Iar acest unchi (Scholz ) este surprins că germanii au mici necazuri cu gazul”, a completat Medvedev, sugerând o aparentă nedumerire a sa.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Liderii europeni gestionează într-un mod ,,absurd” criza gazelor – Dmitri Peskov

Gazprom a anunţat vineri suspendarea completă a livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Stream, oficial invocând o scurgere de ulei la o turbină.

În aceeaşi zi, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmase că a sosit momentul ca UE să impună plafoane tarifare şi pentru gazul natural rusesc, după ce ţările din G7 conveniseră să impună astfel de plafoane pentru petrolul importat din Rusia, considerând că în acest fel ar putea diminua veniturile cu care Moscova îşi finanţează armata în războiul contra Ucrainei.

Statele UE, care susţin Ucraina în faţa ofensivei militare ruse, acuză Moscova de şantaj energetic, în timp ce iarna se apropie şi multe state membre se tem de penurii de gaz şi de creşterea facturilor.

Deşi este puternic dependentă de sursele de energie ruseşti, Germania ,,va putea face faţă acestei ierni” a asigurat duminică Olaf Scholz.