• Biden și liderii țărilor din America Latină au semnat Declaraţia de la Los Angeles.
  • Canada s-a angajat să accepte 4.000 de refugiați din America până în 2028.
  • Spania a promis să extindă numărul de lucrători migranți pe care îi acceptă.

Biden și liderii țărilor din America Latină au semnat Declaraţia de la Los Angeles Canada s-a angajat să accepte 4.000 de refugiați din America până în 2028. Spania a promis să extindă numărul de lucrători migranți pe care îi acceptă.

Președintele Biden și liderii țărilor din America Latină au semnat vineri un nou acord pentru a face față consecințelor migrației în masă. Biden spune că este de fapt o problemă a întregii regiuni, nu doar a Statelor Unite.

Prin acest acord, numit Declarația de la Los Angeles, Statele Unite se angajează să primească 20.000 de refugiați din America Latină în următorii doi ani. De asemenea, Biden s-a angajat să crească numărul de vize pentru lucrătorii sezonieri din America Centrală și Haiti cu 11.500.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

,,Astăzi, liderii de pe această scenă se unesc pentru a face ceea ce, este o expresie prea des folosită în relațiile internaționale, în viața publică, pentru a face un angajament istoric, pentru că este un angajament istoric pe care suntem pe cale să îl facem. 20 de țări care se reunesc pentru a lansa Declarația de la Los Angeles privind migrația și protecția.

Prin această declarație, ne transformăm abordarea noastră privind gestionarea migrației în Americi. Fiecare dintre noi, fiecare dintre noi semnează angajamente care recunosc provocările pe care le împărtășim cu toții și responsabilitatea, impactul asupra tuturor națiunilor noastre și care va necesita toate națiunile noastre. Și acest lucru l-am învățat din, ei bine, experiența semnificativă, va fi nevoie ca toate națiunile noastre să lucreze împreună în parteneriat pentru a aborda această problemă a migrației” , a trasmis Joe Biden.

Statele Unite alocă 314 milioane de dolari pentru a ajuta țările care găzduiesc refugiați și migranți și reiau sau extind eforturile de reunificare a familiilor haitiene și cubaneze.

,,Pe lângă securizarea frontierei noastre și aducerea ordinii în procesul de azil în Statele Unite, Departamentul pentru Securitate Internă conduce prima campanie de acest gen pentru a întrerupe traficul de persoane în regiune. Dacă profitați de migranții disperați și vulnerabili pentru profit, venim după voi. Venim după voi.

În primele două luni ale campaniei noastre de combatere a contrabandei, Statele Unite au colaborat cu națiunile partenere pentru a face raiduri în ascunzători, a confisca vehicule, a folosi operațiuni de contrabandă pentru a le folosi pentru operațiuni de contrabandă și am efectuat peste 1 800 de arestări.

Iar în acest moment, Mexicul și Statele Unite desfășoară ceea ce se numește simple patrule, operațiuni comune de interceptare a infractorilor care încearcă să treacă ilegal droguri și migranți peste granițele noastre”.

Această problemă nu apare doar în SUA. Columbia și țările vecine din America de Sud găzduiesc milioane de persoane care au fugit din Venezuela. De exemplu, anul trecut, Mexicul a primit peste 130.000 de cereri de azil.

,,Acesta este doar un început. Mai este mult de lucru, rămâne să spunem ceea ce este evident. Fiecare țară trebuie să colaboreze pentru a menține un proces de imigrație uman și ordonat, să investească în securizarea frontierelor, în depistarea și înregistrarea migranților care intră în țările lor și în repatrierea celor care nu se califică pentru a rămâne. Sper că mai multe țări vor vedea potențialul de a se alătura Declarației de la Los Angeles. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei lideri de pe această scenă pentru că s-au angajat în favoarea acestei noi viziuni istorice pentru regiunea noastră” , conchide președintele Biden