• Președintele Joe Biden a declarat joi că atacurile militare americane împotriva rebelilor houthi susținuți de Iran în Yemen vor continua.
  • Doi oficiali americani au declarat că Statele Unite au efectuat un al cincilea atac joi dimineață care a vizat un alt amplasament de lansatoare de rachete.
  • Armata americană a lansat miercuri un alt val de atacuri cu rachete lansate de pe nave și submarine împotriva unor situri controlate de Houthi.

Președintele Joe Biden a declarat joi că atacurile militare americane împotriva rebelilor houthi susținuți de Iran în Yemen vor continua, dar a recunoscut că bombardamentele americane și britanice nu au reușit încă să oprească atacurile militanților asupra navelor din Marea Roșie, care au dat bătăi de cap transportului maritim mondial.

Doi oficiali americani au declarat că Statele Unite au efectuat un al cincilea atac joi dimineață care a vizat un alt amplasament de lansatoare de rachete, iar două lansatoare de rachete au fost lovite. Oficialii au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a oferi detalii care nu erau încă publice, scrie AP.

Biden a declarat că Statele Unite vor continua loviturile într-un schimb de replici cu reporterii înainte de a pleca de la Casa Albă pentru un discurs de politică internă în Carolina de Nord.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
SÂMBĂTĂ VEZI FINALA EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH

Armata americană a lansat miercuri un alt val de atacuri cu rachete lansate de pe nave și submarine împotriva unor situri controlate de Houthi, marcând astfel a patra oară în ultimele zile când a vizat direct grupul din Yemen, în timp ce violențele care s-au declanșat în urma războiului dintre Israel și Hamas continuă să se extindă în Orientul Mijlociu.

Loviturile au fost lansate din Marea Roșie și au lovit 14 rachete pe care comandamentul le-a considerat o „amenințare iminentă”.

Citește și