• Departamentul de Interne al SUA a declarat miercuri că va anula contractele de închiriere de petrol și gaze într-un refugiu federal pentru animale sălbatice.
  • Biden: Deoarece criza climatică încălzește Arctica de peste două ori mai repede decât restul lumii, avem responsabilitatea de a proteja această regiune.
  • Decizia de anulare a contractelor este mai recent efort al lui Biden de a controla activitățile de petrol și gaze pe terenurile public.

Departamentul de Interne al SUA a declarat miercuri că va anula contractele de închiriere de petrol și gaze într-un refugiu federal pentru animale sălbatice, care au fost cumpărate de o agenție de dezvoltare a statului Alaska în ultimele zile ale mandatului fostului președinte Donald Trump, scrie Reuters.

Președintele Joe Biden s-a angajat să protejeze Refugiul Național Arctic (ANWR) , care se întinde pe un teren de 7,9 milioane de hectare, pentru urși polari și caribu.

„Deoarece criza climatică încălzește Arctica de peste două ori mai repede decât restul lumii, avem responsabilitatea de a proteja această regiune prețuită pentru toate vârstele”, a spus el într-un comunicat.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Administrația republicană a lui Trump eliberase Autorității pentru Dezvoltare Industrială și Export din Alaska (AIDEA) șapte contracte de închiriere cu o zi înainte de inaugurarea lui Biden. Ecologiștii au lăudat decizia, dar a fost criticată de un senator republican din Alaska, unde oficialii au încercat să deschidă foraj în mijlocul parcului natural pentru a asigura locuri de muncă și venituri pentru stat.

Guvernul a mai spus că va interzice noi contracte de închiriere pe mai mult de 4 milioane de hectare în Rezervația Națională de Petrol din Alaska, o zonă de 10 milioane de hectare pe versantul nordic al statului, care este cel mai mare teren public netulburat de comunitățile umane din Statele Unite.

Decizia de anulare a contractelor este mai recent efort al lui Biden de a controla activitățile de petrol și gaze pe terenurile publice, parte a unei agende mai ample de combatere a schimbărilor climatice.

Biden, care se pregătește să candideze din nou pentru președinție în 2024, posibil împotriva lui Trump, se confruntă, de asemenea, cu presiuni pentru a spori livrările interne de combustibil pentru a menține prețurile la pompe scăzute.

La începutul acestui an, guvernul a aprobat un proiect de foraj ConocoPhillips de 7 miliarde de dolari în Alaska, care a atras critici din partea Națiunilor Unite, care a îndemnat țările membre să accelereze tranziția de la combustibilii fosili.

Citește și: