• Trimisul SUA pentru probleme climatice, John Kerry, spune că preşedintele Joe Biden ia în considerare anunţarea unei urgenţe climatice.
  • Măsura i-ar conferi acestuia puteri suplimentare pentru a-şi promova agenda privind energia regenerabilă, care a fost blocată în Congres.
  • Kerry a declarat pentru BBC că este „mai puţin ideal” faptul că Congresul nu a fost „pe deplin” în favoarea sa.

Zeci de milioane de oameni din SUA, din mai mult de jumătate de state, au fost sub incidenţa unor avertizări de căldură în ultima săptămână.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu reduc drastic emisiile.

Kerry a spus că nimeni nu este mai angajat decât preşedintele Biden să înlocuiască energia bazată pe carbon. Kerry a mai spus că recentele hotărâri ale Curţii Supreme de Justiţie care restricţionează politicile de mediu ale guvernului nu au ajutat, potrivit BBC.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Dar eforturile lui Biden de a adopta un proiect de lege privind schimbările climatice au primit o lovitură la începutul acestei luni, când senatorul Joe Manchin din Virginia de Vest, un democrat conservator, a declarat că nu va vota în favoarea legislaţiei.

Miercuri, Biden a anunţat 2,3 miliarde de dolari pentru a ajuta la construirea unei infrastructuri care să reziste la fenomene meteorologice extreme şi la dezastre naturale.

Cu toate acestea, el nu a declarat în mod oficial o urgenţă climatică, în ciuda presiunilor tot mai mari în acest sens din partea colegilor democraţi şi a grupurilor de mediu.

Kerry a declarat că lumea a învăţat că energia verde a redus inflaţia, a scăzut costurile energiei, a creat locuri de muncă şi a îmbunătăţit sănătatea şi securitatea.

El a spus că Biden este pregătit să folosească „toate instrumentele pe care le are la dispoziţie” pentru a aborda schimbările climatice, inclusiv ordinele executive.