• Miniștrii reuniți la Berlin pentru o conferință de două zile despre climă, cunoscută sub numele de Dialogul climatic de la Petersberg, vor discuta despre vremea extremă.
  • Jumătate din omenire se află în zona de pericol, în timp ce țările se luptă cu căldura extremă.
  • În Marea Britanie a fost emisă o avertizare de căldură extremă, fiind așteptate luni cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată.

Incendiile și valurile de caniculă care fac ravagii în Europa și alte zonele ale globului arată că omenirea se confruntă cu o sinucidere colectivă”, a avertizat secretarul general al ONU, António Guterres, în contextul reuniunii de la Berlin unde miniștrii din 40 de state discută despre criza climatică, scrie The Guardian.

Jumătate din omenire este în zona de pericol, de la inundații, la secetă, furtuni extreme și incendii de vegetație. Nicio națiune nu este imună. Și, cu toate acestea, continuăm să alimentăm dependența noastră de combustibili fosili” , a spus António Guterres.

Incendii puternice au făcut ravagii de-a lungul Europei, mai ales în Franța, Portugalia și Spania sau Grecia, dar și în America de Nord.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Avem de ales. Acțiune colectivă sau sinucidere colectivă. Depinde de noi

În America de Sud, situl arheologic Machu Picchu a fost pe punctul de a fi mistuit de flăcări. Un val de clădură extremă a lovit în ultimele luni mai multe zone de pe glob, India și Asia de Sud fiind și ele devastate de temperaturi extrem de ridicate chiar și pentru aceste zone.

În Marea Britanie a fost emisă o avertizare de căldură extremă, fiind așteptate luni cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată, cu maxime de peste 40C în unele locuri.

Miniștrii reuniți la Berlin pentru o conferință de două zile despre climă, cunoscută sub numele de Dialogul climatic de la Petersberg, vor discuta despre vremea extremă, precum și despre creșterea prețurilor la combustibilii fosili și la alimente și impactul crizei climatice.

Întâlnirea, convocată anual în ultimii 13 ani de guvernul german, marchează una dintre ultimele oportunități de a ajunge la un acord între țările cheie înainte de summitul Cop27 ONU privind clima, summit ce va avea loc în noiembrie, în Egipt.