Biden declară stare de urgență în Florida și își amână călătoria din cauză că furtuna se intensifică

  • Uraganul Fiona a lovit marți Insulele Turks și Caicos, după ce a devastat Puerto Rico.
  • Furtuna a trecut aproape de Grand Turk, insula capitală a micului teritoriu britanic.
  • Sute de mii de oameni au rămas fără curent electric, după ce furtuna Fiona a lovit coasta canadiană.

Președintele Joe Biden a declarat sâmbătă stare de urgență în Florida, în timp ce furtuna tropicală Ian a căpătat putere și se îndreaptă spre stat.

Declarația lui Biden a venit după ce acesta și-a amânat o călătorie în sudul Floridei programată pentru marți, când urma să discute despre asistența medicală în Fort Lauderdale și apoi să participe la un eveniment al Comitetului Național Democrat din Orlando, a relatat Miami Herald.

Declarația autorizează Departamentul pentru Securitate Internă și FEMA să coordoneze eforturile de ajutorare în caz de dezastru și să ofere asistență, potrivit Casei Albe. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgență și a mobilizat Garda Națională a statului la începutul zilei, pe măsură ce Ian se întărea.

Se aștepta ca furtuna să se transforme duminică în uragan și să treacă peste vestul Cubei, urmând probabil să ajungă pe coasta de vest a Floridei până la mijlocul săptămânii viitoare. Centrul Național pentru Uragane a îndemnat locuitorii să aibă pregătite planuri împotriva uraganelorIan urmează uraganului Fiona, care a devastat Puerto Rico înainte de a se izbi de Canada în acest weekend ca un ciclon post-tropical.