• Donald Trump și republicanii MAGA reprezintă un extremism care amenință înseși fundamentele republicii noastre, a declarat Biden.
  • Liderul republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, l-a acuzat joi pe Biden că ignoră criminalitatea și inflația pentru a-și critica concetățenii.
  • Unii au decis deja că Biden, în vârstă de 79 de ani, ar trebui să se dea la o parte pentru a face loc unei noi conduceri.

Președintele american Joe Biden i-a acuzat pe aliații republicani ai lui Donald Trump că subminează democrația țării și i-a îndemnat joi pe alegători să respingă extremismul înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului din noiembrie.

Biden a acuzat legislatorii și alte persoane devotate agendei Make America Great Again, condusă de fostul președinte american Trump, că sunt dispuși să anuleze alegerile democratice, să ignore Constituția și că sunt hotărâți să ducă această țară înapoi”, într-o perioadă fără drepturi la avort, intimitate, contracepție sau căsătorii între persoane de același sex.

Donald Trump și republicanii MAGA reprezintă un extremism care amenință înseși fundamentele republicii noastre, a declarat Biden. În timp ce mă aflu aici în această seară, egalitatea și democrația sunt atacate. Nu ne facem nicio favoare dacă ne prefacem că nu este așa.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Discursul ținut la o oră de maximă audiență în Philadelphia, locul de naștere al democrației americane, a marcat o cotitură bruscă pentru Biden, în timp ce se apropie alegerile parlamentare de la mijlocul mandatului.

Apropiații spun că președintele este din ce în ce mai îngrijorat de tendințele antidemocratice din Partidul Republican și consideră că este necesar să se lanseze în lupta electorală din acest an și să reformuleze mizele propriei sale candidaturi pentru realegerea din 2024. după ce a petrecut o mare parte din 2022 încercând să combată inflația ridicată de acasă și invazia Rusiei în Ucraina și a suportat două crize de COVID-19 în timpul verii, Biden a atacat în mod repetat în ultimele zile republicanii aliniați lui Trump.

Comentariile sale de joi, în care a denunțat violența politică și a îndemnat la un compromis bipartizan, au venit după discursurile din ultimele zile în care a condamnat filozofia MAGA drept semi-fascism și a calificat drept dezgustătoare amenințările republicanilor la adresa FBI după o percheziție la locuința din Florida a lui Trump. Liderul republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, l-a acuzat joi pe Biden că ignoră criminalitatea și inflația pentru a-și critica concetățenii.

În loc să încerce să unească țara noastră pentru a rezolva aceste provocări, președintele Biden a ales să dezbine, să înjosească și să denigreze concetățenii săi americani, a declarat McCarthy în orașul natal al lui Biden, Scranton, Pennsylvania. De ce? Pur și simplu pentru că nu sunt de acord cu politicile sale.

Un colector de fonduri democrat a declarat că donatorii urmăresc îndeaproape prestația lui Biden în următoarele câteva luni pentru a evalua dacă îl vor susține într-o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Unii au decis deja că Biden, în vârstă de 79 de ani, ar trebui să se dea la o parte pentru a face loc unei noi conduceri, în timp ce alții vor să vadă dacă el poate conduce partidul în mod eficient.

Dacă reușim să ne descurcăm și să păstrăm Senatul, atunci vor fi suficiente voci care vor spune că a meritat-o și vor deschide calea pentru realegere, a declarat un înalt oficial democrat.