• Avalanșa de atenție prezidențială asupra Pennsylvaniei subliniază mizele din 2022.
  • Istoria sugerează că democrații, ca partid aflat la putere, vor suferi pierderi semnificative marți.
  • Sondajele arată o competiție strânsă între candidatul preferat al lui Trump pentru Senat, Oz, și alegerea lui Biden, Fetterman, în cursa pentru a-l înlocui pe senatorul republican Pat Toomey, care se retrage.

Pennsylvania, un stat cu o mare influență, va fi sâmbătă scena unei confruntări între președinți, în timp ce cele mai mari vedete ale fiecărui partid încearcă să energizeze alegătorii cu doar câteva zile înainte de încheierea votului în alegerile de la mijlocul mandatului din întreaga țară. Fostul președinte Barack Obama își deschide ziua la un miting în Pittsburgh cu John Fetterman, speranța democrată pentru Senat, locotenent guvernator al Pennsylvaniei, care reprezintă cea mai bună șansă a partidului său de a schimba marți un loc în Senat deținut de republicani.

Obama și Fetterman vor apărea alături de președintele Joe Biden și de candidatul la postul de guvernator Josh Shapiro mai târziu în cursul zilei în Philadelphia. Între timp, fostul președinte Donald Trump va încheia ziua curtând alegătorii dintr-o regiune muncitorească din colțul de sud-vest al statului, alături de candidatul la Senat, Dr. Mehmet Oz, și de candidatul la guvernator Doug Mastriano. Avalanșa de atenție prezidențială asupra Pennsylvaniei subliniază mizele din 2022 și dincolo de această perioadă pentru un stat de luptă prezidențială care găzduiește marți alegeri cruciale pentru Senatul SUA, Camera Reprezentanților și guvernator.

Concurența pentru Senat ar putea foarte bine să decidă majoritatea în Senat – și, odată cu aceasta, agenda lui Biden și numirile judiciare pentru următorii doi ani. Cursa pentru postul de guvernator va determina direcția politicii statului și controlul asupra infrastructurii electorale a statului înaintea competiției prezidențiale din 2024. Sondajele arată o competiție strânsă între candidatul preferat al lui Trump pentru Senat, Oz, și alegerea lui Biden, Fetterman, în cursa pentru a-l înlocui pe senatorul republican Pat Toomey, care se retrage.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În cursa pentru postul de guvernator, Shapiro, procurorul general al statului democrat, conduce în sondaje în fața lui Mastriano, un senator de stat și colonel în retragere al armatei, despre care unii republicani cred că este prea extremist pentru a câștiga alegerile generale într-un stat pe care Biden l-a câștigat la limită în urmă cu doi ani.

Și, în timp ce democrații se simt bine în cursa pentru postul de guvernator al Pennsylvaniei, ei intră în weekend în mod decisiv în defensivă la nivel național, în condițiile în care alegătorii sunt supărați pe conducerea lui Biden, pe fondul creșterii inflației, a îngrijorărilor legate de criminalitate și a pesimismului larg răspândit cu privire la direcția în care se îndreaptă țara. Istoria sugerează că democrații, ca partid aflat la putere, vor suferi pierderi semnificative marți.