• Este o escaladare periculoasă care nu-și are locul în lumea modernă, a spus el.
  • Joi, președintele rus a semnat două decrete prin care recunoaște Zaporojie și Herson ca teritorii independente.
  • Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va decide cum să răspundă la o reuniune de urgență a consiliului său de securitate națională și apărare.

SUA nu vor recunoaște niciodată, niciodată, niciodată încercarea Rusiei de a anexa teritorii în Ucraina, a declarat președintele Joe Biden. El a vorbit înaintea discursului de vineri al lui Vladimir Putin, care urmează să declare că patru regiuni ucrainene ocupate se vor alătura Rusiei.

Kremlinul spune că Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson au susținut anexarea în referendumuri de cinci zile. Așa-zisele voturi au fost condamnate pe scară largă în afara Rusiei ca fiind o farsă. SUA vor impune noi sancțiuni Rusiei ca urmare a anexării.

Statele Unite, vreau să fiu foarte clar în această privință, nu vor recunoaște niciodată, niciodată, niciodată, niciodată pretențiile Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei, a declarat Biden.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Joi, președintele rus a semnat două decrete prin care recunoaște Zaporojie și Herson ca teritorii independente – deschizând calea pentru anexarea acestora. Documentele, difuzate de presa de stat rusă, afirmă că independența celor două regiuni este recunoscută în conformitate cu dreptul internațional și consacrată în Carta Națiunilor Unite.

Cu toate acestea, secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că orice anexare a teritoriului unei țări pe baza folosirii forței încalcă Carta ONU și dreptul internațional. Este o escaladare periculoasă” care nu-și are locul în lumea modernă, a spus el.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va decide cum să răspundă la o reuniune de urgență a consiliului său de securitate națională și apărare, care va avea loc vineri. Secretarul Consiliului, Oleksiy Danilov, a declarat că vor fi luate decizii importante, fundamentale pentru țara noastră, dar nu a oferit detalii.