• Președintele american Joe Biden a declarat vineri că Ucraina nu are nevoie deocamdată” de avioane de luptă F-16.
  • Nu, nu are nevoie de F-16 acum (…) Nu există nicio bază pe care să existe un motiv, potrivit armatei noastre acum, pentru a furniza F-16″, a declarat președintele american.
  • Președintele Statelor Unite a raportat că a vorbit cu președintele chinez Xi Jinping despre consecințele trimiterii de arme letale către Rusia.

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că Ucraina nu are nevoie „deocamdată” de avioane de luptă F-16, respingând cererea omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, la prima aniversare a invaziei rusești în Ucraina.

În ciuda cererilor repetate ale lui Zelenski către Statele Unite și alți aliați de a furniza avioane de luptă pentru ca trupele ucrainene să poată apăra spațiul aerian ucrainean împotriva așteptatei ofensive rusești de primăvară, Biden a respins cererea, a declarat el într-un interviu acordat ABC News.

Nu, nu are nevoie de F-16 acum (…) Nu există nicio bază pe care să existe un motiv, potrivit armatei noastre acum, pentru a furniza F-16″, a declarat președintele american când a fost întrebat dacă Ucraina are nevoie de luptă. aeronave, fără a închide însă ușa pentru ca Statele Unite să le furnizeze în viitor.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Anterior, Biden a declarat că a avut o întâlnire la Kiev cu Zelenski în care ambii președinți au discutat despre trimiterea acestor avioane de luptă, deși a refuzat să ofere mai multe detalii, numind-o o discuție privată”, după cum a relatat Casa Albă într-un comunicat.

Nu există nicio dovadă că China furnizează arme letale Rusiei

În acest sens, președintele Statelor Unite a raportat că a vorbit cu președintele chinez Xi Jinping despre consecințele trimiterii de arme letale către Rusia.

Am avut o conversație lungă cu Xi despre acest lucru în vară. I-am spus: Uite, aceasta nu este o amenințare, este doar o declarație.” Când, de fapt, europenii au văzut ce se întâmplă, iar americanii au văzut ce se întâmplă. se întâmplă în Rusia, în Europa, ghiciți ce? Șase sute de companii s-au retras și au plecat”, a declarat Biden reporterilor.

Am spus: M-ați asigurat că viitorul Chinei depinde de investițiile din lumea occidentală. Asta este ceea ce contează'”, a subliniat președintele american, excluzând deocamdată dovezi că Beijingul ar fi furnizat arme letale. Moscova.