Biden riscă să și-i pună în cap pe bogații SUA. Va majora taxele pentru corporații pentru a reface infrastructura țării

Biden riscă să și-i pună în cap pe bogații Americii. Planul de 2.300 de miliarde de dolari pentru refacerea infrastructurii, acoperit prin majorarea taxelor pentru corporații Mediafax Foto/AP
  • Președintele Joe Biden a anunțat un plan de 2.000 de mii de miliarde de dolari
  • Banii vor fi folosiți pentru a reface infrastructura țării
  • Discursul său a avut loc în Pittsburgh, locul unde și-a lansat campania în 2019

Joe Biden continuă să schimbe fața Americii după ce i-a luat locul lui Donald Trump. Dacă fostul președinte a fost în dese rânduri acuzat că face jocurile pentru Wall Street, Biden riscă să și-i pună în cap pe bogații Americii.

Trebuie să ne mișcăm acum pentru sunt convins că dacă vom acționa acum, în 50 de ani când oamenii se vor uita în urmă vor spune că acesta a fost momentul în care America și-a câștigat viitorul. Ceea ce propun este o investiție de capital de aproximativ 2.000 de miliarde de dolari pentru viitorul Americii, bani împărțiți pe o perioadă de 8 ani“, spune Joe Biden.

Asta a anunțat Joe Biden în conferința care a avut loc la Pittsburg, orașul unde își lansa în 2019 candidatura la președinția Statelor Unite. Suma de 13 cifre ar urma să fie folosită pentru refacerea infrastructurii din țară, iar banii vor fi obținuți prin majorarea taxelor pentru corporații.

Măsură care ar putea să fie primită cu opoziție de acestea, dar și de senatorii republicani. Biden a mai anunțat că speră ca planul său pentru infrastructură să fie aprobat până în această vară.

Astăzi propun un plan pentru o țară care recompensează muncă, nu bogăția. Va crea milioane de slujbe, slujbe bine plătite. Și va duce la o creștere economică, ne va face mai competitivi în întreaga lume, va promova interesul național pentru securitate și ne va pune în poziția de a câștiga competiția globală cu China în următorii ani. Este ceva masiv? Da! Este curajos? Da! Și se poate realiza“, a mai spus Biden.