Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, afirmă un oficial de la Washington citat de postul CNN.

Conform oficialului citat, discuţiile preşedintelui Joseph Biden cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedintele Poloniei, Andrej Duda, şi cu liderii ţărilor baltice s-au concentrat în principal pe contracararea acţiunilor Rusiei şi Chinei.

Joseph Biden a comunicat că vrea „o relaţie stabilă şi constructivă cu Rusia, dar va reacţiona la activităţile negative ale Moscovei”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În discuţiile cu preşedinţii României şi Poloniei, Joseph Biden a abordat agenda viitoarei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi a reafirmat angajamentul de a contracara „ameninţările generate de Rusia”, precizează oficialul de la Washington citat de CNN.

Pe agenda discuţiilor lui Joseph Biden cu liderii din România, Polonia şi ţările baltice a fost şi criza din Belarus.

Scutul antirachetă din România, subiect central la discuția dintre Joe Biden și Vladimir Putin

Scutul antirachetă din România ar putea fi un subiect central la discuția dintre Joe Biden și Vladimir Putin, care va avea loc miercuri, la Geneva.

La summitul NATO, președintele american a discutat cu Klaus Iohannis și cu Andrej Duda, președintele polonez, cărora le-a promis că Statele Unite vor ajuta cele două țări în fața amenințării rusești. Anunțul a fost făcut chiar de Casa Albă. Angajamentul lui Biden vine după ce Vladimir Putin, președintele Rusiei, a amintit din nou că e nemulțumit de scutul antirachetă din România și Polonia

„Polonia şi România au devenit membri ai NATO. Americanii s-au înţeles rapid cu ei să instaleze acolo sisteme antirachetă. Dar lansatoarele de rachete pot fi utilizate în scop ofensiv. Rachetele pot ajunge în centrul Rusiei într-un timp foarte scurt, în 15 minute. 15 minute până la Moscova”, a spus Vladimir Putin.