Vladimir Putin crede că poate colabora cu Joe Biden în anumite domenii. Cei doi președinți se întâlnesc miercuri la Geneva

  • Vladimir Putin crede că poate găsi teme pe care să colaboreze cu Joe Biden
  • Putin spune că SUA și Rusia pot semna un acord pemtru extrădarea hackerilor
  • Joe Biden și Vladimir Putin se întâlnesc miercuri, la Geneva

Joe Biden și Vladimir Putin se întâlnesc miercuri, la Geneva, pentru prima data din poziția de președinți. Înaintea summitului, specialiștii și jurnaliștii susțin la unison că așteptările sunt extrem de mici. Cei doi lideri sunt pe poziții prea diferite ca să ajungă la vreun acord.

Suprinzător însă, Putin spune că poate exista o colaborare în anumite domenii, lucru care ar face ca discuțiile să nu fie pierdere de timp.

„Există într-adevăr unele probleme de interes reciproc, cum ar fi stabilitatea strategică, conflictele regionale, protejarea mediului în sens global. Există domenii în care putem lucra, într-adevăr, în mod eficient. Dacă suntem de acord să extrădăm infractorii (cibernetici, n.red.), atunci, desigur, Rusia va fi de acord și o va face, dar numai dacă cealaltă parte, Statele Unite, în acest caz, sunt de acord cu același lucru și vor extrăda infractorii în cauză Rusiei, a spus Vladimir Putin.